Bulvár-celeb

2021.09.17. 09:30

Az édesapa és az óvoda dajkája segítette világra a kis Mirellát

A szülés percek alatt zajlott le, az édesapa és az óvoda dajkája segítségével, akik hatalmas lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot. Mire a mentősök Szentesről Árpádhalomra értek, a dajka már be is pólyázta a kis Mirellát egy óvodai paplanhuzatba.

Forrás: delmagyar.hu / Kovács Erika

– Hétfőn Csorváson jártunk, a várandós feleségem édesapjánál. Velünk volt a 2 éves kislányunk is. Hazafelé, az Orosháza és Árpádhalom közötti úton szólt Szabina, a nejem, hogy álljunk le, mert mindjárt jön a baba – mesélte a történteket az újszülött édesapja, a 48 éves Kökény István – írja a delmagyar.hu.

– Azonnal hívtam a 112-t. A mentőkkel megbeszéltük, hogy olyan helyen állok meg, amit ők is könnyen megtalálnak, vagyis az árpádhalmi kastélynál. Az eredeti terv szerint onnan hoztuk volna el a két nagyobb gyermekünket. Nyomtam a gázt, ahogy tudtam. Berohantam az óvodába, kértem, hogy jöjjön valaki, mert mindjárt jön a baba – magyarázta az édesapa.

Az óvodában dajkaként dolgozó Szabóné Kovács Mária la­punknak elmondta, hogy hátrahajtották az ülést, és végig fogta Szabina kezét.

– Mi egyébként is barátnők vagyunk. Szabina kérte, hogy hozzak inni. Berohantam vízért meg vizes ruháért, mert nagyon verejtékezett. Hatalmas volt az önuralma, csendben tűrte a fáj­dalmakat – idézte fel a szülés előtti perceket az asszony.

– Közben én gyorsan előkaptam a csomagtartóból a ta­­pétavágó kést, ami napokkal előtte maradt a kocsiban, azzal vágtam le Szabina nadrágját és a fehérneműjét, mert arra már nem volt idő, hogy lehúzkodjuk.

A baba feje akkor már kint volt. A kicsink burokban született, amit az ujjaimmal szakítottam ki, és lehúztam a fejéről. Belenyúltam a szájába, szabaddá tettem a légutat, nehogy megfulladjon. Akkor tüsszentett egyet, és felsírt – tudtuk meg az édesapától.

A dajka visszarohant az óvodába, hogy tiszta ruhát vigyen, amibe be tudják bugyolálni a gyereket.

– Mire kiértem, már szinte teljesen kint volt a baba, és már tettük is alá a paplanhuzatot – vette át a szót Marika, akinek a szeme még a beszélgetés során is bepárásodott, csakúgy, mint az édesapáé. A mentősök kétszer is felhívták az édesapát.

– Másodjára már mondtuk, hogy már megvan a baba. Akkor jutott eszembe, hogy

meg sem néztem, hogy kisfiú-e, vagy kislány. Kislányt vártunk, de ugye ez csak akkor biztos, ha megszületik. Kérdem Marikát, hogy mi lett, mondja, hogy ő megnézte, tényleg kislány, és hatalmas fekete haja van

– nevette el magát Kö­kény István.

A kislány köldökzsinórját már a mentősök jelenlétében István vágta el. A baba a Mirella nevet kapta, 2900 grammal és 49 centivel jött a világra. Ő és édesanyja is jól vannak, ma már mehetnek is haza. Mirella jó baba, szopik, alszik, keveset sír.

Kökény István immár hatgyermekes édesapa lett, négy gyermeke Szabinával közös. Másik kapcsolatából két gyermeke van, Kamilla 23 éves, Virág 13. A kicsik közül Kira 5, István 4, Vanessza 2 éves. Istvánka és Vanessza sem kórházban születtek, esetükben is hirtelen indult meg a szülés, amit az édesapa vezetett le otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!