2025.06.02. 09:15
Mutatjuk, hogyan lesz magas és légiesen könnyed a piskóta
A piskótasütésnek van néhány rejtett buktatója, amiről a legtöbb recept nem tesz említést. Cikkünkből kiderül, mi a tökéletes piskóta sütésének trükkje!

Illusztráció
Forrás: Shutterstock
A piskótának van talán a legrövidebb hozzávalólistája, hiszen tojás, cukor, liszt és víz kell hozzá – írja a Mindmegette.hu. A tökéletes piskóta receptje mégis rendkívül nehéz, nem egyszerű olyan magas és légiesen könnyed, puha tésztát sütni, ami nem esik össze rögtön azután, hogy kivesszük a sütőből.

Forrás: Shutterstock
A tökéletes piskóta receptje
Hozzávalók egy 24 centiméter átmérőjű formához:
- 6 db tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Sütési idő: 40 perc
Hőfok: 160 Celsius-fok
Sütési mód: alsó-felső sütési mód
Ha kíváncsi arra, hogyan készül lépésről lépésre a tökéletes piskóta, illetve mikre kell odafigyelni ahhoz, hogy a tészta légiesen könnyed, a sütemény pedig magas legyen, kattintson.
Bulvár-celeb
- Hamarosan több nanoműanyag lesz az óceánokban, mint víz (videó)
- Félénk, de veszélyes – nem mindennapi szökevényt keresnek
- A baktériumok egyik paradicsoma lehet a fogkefe
- A hűséges csivava mentette meg gazdáját a gleccser fogságából
- Így készül a tökéletes tükörtojás, amihez csupán egyetlen összetevőre van szükség