Bulvár-celeb

2025.06.02. 09:15

Mutatjuk, hogyan lesz magas és légiesen könnyed a piskóta

A piskótasütésnek van néhány rejtett buktatója, amiről a legtöbb recept nem tesz említést. Cikkünkből kiderül, mi a tökéletes piskóta sütésének trükkje!

Mutatjuk, hogyan lesz magas és légiesen könnyed a piskóta

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A piskótának van talán a legrövidebb hozzávalólistája, hiszen tojás, cukor, liszt és víz kell hozzá – írja a Mindmegette.hu. A tökéletes piskóta receptje mégis rendkívül nehéz, nem egyszerű olyan magas és légiesen könnyed, puha tésztát sütni, ami nem esik össze rögtön azután, hogy kivesszük a sütőből.

tökéletes piskóta
Tökéletes piskóta: több rejtett buktatója is van a piskótasütésnek
Forrás: Shutterstock

A tökéletes piskóta receptje

Hozzávalók egy 24 centiméter átmérőjű formához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt

Sütési idő: 40 perc

Hőfok: 160 Celsius-fok

Sütési mód: alsó-felső sütési mód

Ha kíváncsi arra, hogyan készül lépésről lépésre a tökéletes piskóta, illetve mikre kell odafigyelni ahhoz, hogy a tészta légiesen könnyed, a sütemény pedig magas legyen, kattintson.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!