Bulvár-celeb

2024.06.27. 10:45

Ezt ne tegye, ha összefutna a nógrádi farkassal (videó)

Itt a kirándulószezon, sokan mennek az erdőbe túrázni. Az elmúlt években azonban elszaporodtak hazánkban a farkasok, így nem árt odafigyelni a kirándulások során.

MW

Az elmúlt öt évben egyre jobban elszaporodtak a farkasok hazánkban

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Újabb magányosnak tűnő farkas bukkant fel Magyarországon, nemrég a Nógrád vármegyei Mátraalmás és Galyatető közötti útszakaszon filmezték le. A videóban jól látható, hogy az állat nem fél az emberektől és a gépjárművektől sem. 

A Nool.hu korábban megkérdezte Szabó Lászlót, a Nógrád Megyei Vadász Szövetség elnökét, az Országos Magyar Vadászkamara Nógrád Megyei Területi Szervezetének titkárát arról, mit kell tenni farkas észlelése esetén. A szakember elmondta: nem szerencsés szabadon engedett kutyákkal járni az erdőt, ugyanis valóban vannak a környéken farkasok, sőt medvék is, akik nem igazán kedvelik az ebeket. 

American,Black,Bear-yellowstone,National,Park
Akár medvével is összefuthatunk az erdőben
Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Egyébként sem megengedett az erdőkben póráz nélkül kutyát sétáltatni. Baj pedig akkor van, ha a kutya meglát egy farkast és odamegy hozzá. Az ebekben ugyanis benne van a vadászösztön, azonban a vadállatokat nem jó megzavarni, támadhatnak is. 

Ráadásul nem félnek sem az embertől, sem a kutyától.

Fontos, ha valaki összefut egy farkassal, lehetőleg ne közelítsen hozzá, óvatosan el kell távolodni

– hívta fel a figyelmet az elnök.

Tóth Zoltán, Szuha község polgármestere az önkormányzat közösségi oldalán hívta fel a helyiek figyelmét arra, hogy

ne vigyenek magukkal kutyát, ne engedjék el a gyermekeket távolabb bóklászni, és csapjanak zajt, ha az erdőben járnak.

„Bár akkor sincs garancia arra, hogy a videó főszereplője elkerül minket” – tette hozzá a polgármester. 

Tóth Zoltán kiemelte, hogy mindenképp figyelmeztetni kellett a lakosokat, ugyanis rengetegen járnak gombázni a településhez tartozó erdőkbe, és sok a biciklis és a turista is – írja cikkében a Magyar Nemzet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!