Bulvár-celeb

2023.02.18. 07:15

Galambos Lajos megdöbbent, amikor kiderült, mennyire beteg

Az orvosai szerint olyan beteg, hogy azt börtönkörülmények között nem lehet szinten tartani.

Forrás: Bors

Galambos Lajos éppen az autójában ült, amikor telefonon utolérte a Bors. Még mindig szabadon mozog, egy igazolással a zsebében oda megy, ahova csak akar. A hírekkel ellentétben nem menekül, nincs is hova mennie.

A zenész mégsem vonult be az előre meghirdetett időpontban, hiába várta a sajtó több képviselője szerda hajnalban a kecskeméti börtön kapujában. Hogy pontosan miért maradt távol, az csak egy nappal később, csütörtök este derült ki: halasztási kérelmet adtak be az ügyvédjével, egészségügyi okokra hivatkozva.

– Gyógyíthatatlan beteg vagyok

– mondta Galambos Lajos halkan a telefonba. – Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam, és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék.

A börtön is jobb, mint ez a végleges diagnózis 

Galambos Lajos már hónapok óta nem érezte jól magát, végül nemrégiben egy olyan orvoshoz ment, aki megtalálta a problémát. A bajt, ami a zenész egész elkövetkezendő életére hatással lesz.

– Orvos szakértő vizsgált meg, tőle hallottam a megsemmisítő diagnózist. Hogy pontosan mi a betegségem, azt nem szeretném elmondani.

Annyit közölhetek ezzel kapcsolatban, hogy mindent befolyásol a hátralévő életemben. És még mielőtt bárki elkezdené, hogy persze, így akar meglógni a börtön elől, közlöm, hogy 

sokkal szívesebben bevonultam volna, mint azzal szembesüljek, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. 

És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni. 

A zenész bár halasztást kapott a börtönbüntetése megkezdésére, ez nem jelenti azt, hogy elévülne a dolog. A Bors legfrissebb információi szerint Galambosnak hiába van saját orvos szakértői véleménye, 

a Törvényszék egy másik szakértőt rendel ki, aki szintén megvizsgálja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában