Bulvár-celeb

2023.01.22. 01:33

Életet ment, ha tud róla: gyerekeknél ez okozza a legtöbb fulladást

Egy tapasztalt mentős mondta el milyen étel okoz leggyakrabban fulladásos balesetet.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Krakenimages.com

Nikki Jurcutz elsősegélynyújtó és egykori mentős videóban figyelmeztet, amikor új ételt adunk a csecsemőnek, fontos, hogy megfelelő méretben és formában tálaljuk neki.

A hot dog több fulladásos halált okoz, mint bármely más étel.

A felvételen látható, hogyan ragadhat be a hot dog a légutakba. Hozzáteszik, hogy fontos, hogy soha ne szeleteljük fel az ételt érmeszerű formákra, mivel ezek a kis darabok könnyen megakadhatnak, helyette inkább vágjuk fel őket hosszában!

Ha a tökéletes „dugót" kell megtervezni egy gyermek légcsövéhez, nem tudna senki jobbat tervezni egy hot dognál

- magyarázza a szakértő, amit a videóban is szemléltet.
A videóban a szakértő azt is megmutatja, hogy mi a különbség a két módszer között, és azt: a hosszanti felvágás hogyan akadályozza meg, hogy a kicsi megfulladjon az ételtől - írja a Bors.

@tinyheartseducation Calm. Quick to act. Life saver.⁠ ⁠ Words that describe this mama in what would have been an incredibly scary situation.⁠ ⁠ This mama did a Tiny Hearts First Aid course and knew exactly what choking looked like and how to help her child. ⁠ ⁠ If you are a parent-to-be or have a little one about to start solids, knowing first aid for your child is the most important investment you're going to make #chokingfirstaid #chokingbaby #chokingonfood ♬ cardigan - Taylor Swift

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában