Hogy kerülhetett ide?

2022.07.26. 01:46

Különleges állatot láttak a Csaba-tónál - pampanyúl lehet

A különleges állatot szombaton észlelték Békéscsabán, azóta folyamatosak a találgatások, hogy miféle szerzet lehet. Valószínűleg egy pampanyúl, más néven óriás mara.

Újabb fotókat és videót tett közzé a beol.hu a Csaba-tónál szombaton felbukkant különleges állatról, amelyet Molnár Erzsébet és Molnár Pál „Dudus” kapott lencsevégre. Mint ismert, a város lakosságában óriási érdeklődést váltott ki az állat megjelenése, nagyon sokan figyelték, illetve kommentálták mindezt, akadtak, akik kengurunak gondolták - írja a beol.hu.

Dudus a hírportálnak elmondta, horgászni mentek feleségével a tóra, amikor Erzsébet észrevette a különleges állatot, ami nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki.

Forrás: olvasói fotó / beol.hu

Letáboroztak, a férfi a horgászhelyen bedobta a szereléket, miközben neje képeket készített az állatról, később párja is követte.

 Feleségem eléggé otthon van az ilyesmiben, így sikerült beazonosítania, hogy pampanyúlról, vagy más néven nagy maráról lehet szó 

– tette hozzá. 

Ez az állat, a vízidisznó és a hódok után, a legnagyobb termetű rágcsálófaj a világon. Dél-Amerikában, Argentína száraz középső és déli területein őshonos, füves pusztákon él. Hátsó lábai nagyon erősek, ha menekülnie kell, hatalmasat ugrik a segítségükkel.

– Nagyon jámbor állat, engedte, hogy olyan másfél méterre megközelítsük, és csak ennél a távolságnál ment távolabbra, miközben furcsa, morgó hangot adott ki, de ekkor sem rohant, hanem komótos tempóban tette mindezt – idézte fel a találkozást a férfi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!