Sikerülnie kell!!!

2022.07.27. 07:15

Élete legnehezebb harcát vívja Noémi, negyedszerre kell szembenéznie a daganattal

A beteg kislány mindennap a túléléséért küzd.

Szívszorító történetet osztott meg a a Remény a leukémiás gyermekekért alapítvány. A kislány kálváriája 2015 májusában kezdődött, az első jelentkező tünetek között szerepelt a rendszeres hányás, visszatérő fejfájás. Noémi hősiesen tűrte a fájdalmakat és a rengeteg vizsgálatot. Június 25-én derült fény a koponya-MR-vizsgálatot követően, hogy az agytörzs hátsó részében nagyméretű tumor található. A szülőket sokkolta a diagnózis, de Noémi miatt próbáltak erősek maradni.

Az első műtétet négy nappal később végezték el, a nyakszirt alatti területről a rosszindulatú nagyméretű daganatot (5x4x2 cm) részben eltávolították. Az operáció után komplikációk léptek fel, és gyomorvérzést kapott a kisgyerek, ezért hosszú napokig intenzív osztályon kezelték.

Néhány tünetmentes hónap után Veszprémben a CT-vizsgálat kimutatta a negyedik agykamra területén a tumor kiújulását. Fél évvel az első műtét után, 2016. február 4-én újabb tumoreltávolító műtétre volt szükség – írja a Bors.

A tumor részleges eltávolítása csak részben hozott eredményt, ezért 27 alkalmas sugárkezelést kezdtek 2016 márciusában. A sugárkezelést követően kemoterápiás kezelés következett. A kemoterápia azonban olyan súlyos állapotot idézett elő, hogy az orvosok egy hónapon keresztül küzdöttek a csöppség életéért.

Majdnem öt év tünetmentesség után a családnak újabb megpróbáltatással kellett szembenéznie, amikor 2021. augusztus 10-én ismét agydaganatot diagnosztizáltak. 2021 szeptemberében kezdték meg a kemoterápiát.

Családunk szerény anyagi körülmények között él Csabrendeken. Noéminek három egészséges testvére van, akik édesapjukkal vannak, amíg mi a kislányommal kórházban, így sokszor kiesik a munkából emiatt. A rendszeres jövedelem hiánya és a szükséges vizsgálatokra való eljutás nagy anyagi terhet ró a családunkra
– nyilatkozta a Noémi édesanyja.

Adhatvonal! Egy telefonhívással is segíthet, hívja az ADHATVONAL telefonszámát, ezzel 500 Ft-tal támogatja a daganatos gyermekek gyógyulását! SMS küldése: Kérjük, küldje a 71-es kódszámot a 13600-as telefonszámra. Telefon: hívja a 13600-at, majd a gépi hang után 71-es kód!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!