Rendkívüli akció

2022.04.10. 15:41

Felszínre hozták a jósvafői Kossuth-barlangban balesetet szenvedett búvár holttestét

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja a szabadidejében végrehajtott tervezett feltáró merülés alatt 2022. április 3-án szenvedett végzetes balesetet.

A jósvafői Kossuth-barlangban 2022. április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között zajlott – számolt be közleményben a TEK.

 

A művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

 

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja a szabadidejében végrehajtott tervezett feltáró merülés alatt 2022. április 3-án szenvedett végzetes balesetet - írja a közlemény alapján a Bors.

Fotó: Facebook

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János r. altábornagy köszönetét fejezi ki minden, a mentésben résztvevő szervezetnek és közreműködőnek.

A mentésben résztvevő szervezetek:

- Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság
- Amphora Búvár Klub
- Magyar Barlangi Mentőszolgálat
- Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesülete
- Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat
- Pest Megyei Kutató - Mentő Szolgálat
- Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat
- Speleo Roznava (SK) barlangi mentői
- Nova-Alpin Kft.
- Geogold Kárpátia Kft.
- Budapesti Műszaki Egyetem
- Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar, Kőolaj és Földgáz Intézet
- Miskolci Egyetem Geofizikai Tanszék
- Nitrokémia Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Zrt.
- Rotaqua Kft.
- Rotary Fúrási Zrt.
- Geoinform Kft.
- Szathmáry Zsolt - Havária Katasztrófavédelmi Közhasznú Egyesület

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!