szívszorító

2021.01.11. 08:02

Jolika néninek egyetlen kívánsága van a halála előtt: szeretne találkozni fiával

Szilágyi István özvegye napról napra gyengébb, súlyos daganatos betegséggel küzd. Jelenleg kórházban ápolják az idős asszonyt. Jolika néninek egyetlen kívánsága van: szeretne találkozni fiával, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, mert a gyanú szerint tavaly májusban brutális kegyetlenséggel megölte az édesapját.

Forrás: Ripost

Szilágyi István özvegye, ha nem is bocsátott meg a fiának, az első perctől kezdve minden nyilatkozatában elmondta, hogy a tette ellenére szereti Pétert. Éppen ezért minden vágya, hogy találkozhasson a fiával. A gyilkossági ügy azonban jelenleg nyomozati szakaszban tart, így a 78 éves asszony nem találkozhat a gyerekével. Jolika néniben eddig az tartotta a lelket, hogy ha máskor nem is, de a bíróságon viszontláthatja Pétert, de közben kiderült: súlyos tüdőrákja van, ami miatt kórházban kezelik.

A Ripost megtudta: talán lehetőség nyílik arra, hogy nyolc hónap után újra fia szemébe nézzen. Az asszony ügyvédje is ezért küzd.

„Nagyon örülnék, ha találkozhatnék a fiammal. Tudom, hogy óriási bűnt követett el, de nem tudok mit tenni, mégiscsak a gyermekem, a vérem… Remélem, kérvényezhetjük a találkozót, és ha megkapjuk a szükséges engedélyeket, hosszú hónapok után végre újra láthatom Pétert!”

– nyilatkozta a lapnak Jolika néni, akinek ügyvédje szerint – a vírushelyzet ellenére – lehetséges, hogy tető alá hozzák az áhított találkozást.

„Kérelmet írunk az ügyészségnek, melyben jelezzük, hogy a gyanúsított édesanyja, aki egyben a sértetti jogutód is, szeretne találkozni a fiával” – mondta lapunknak az asszony ügyvédje, dr. Tran Dániel.

„Méltányosságot kérünk arra hivatkozva, hogy ügyfelem súlyos beteg és talán utoljára találkozhat a fiával. A jelenlegi helyzetben sajnos arra sok esélyt nem látok, hogy a személyes kontaktust engedélyezik, hiszen a látogatás hivatalosan szünetel. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy videókapcsolaton keresztül láthatják majd egymást és beszélni is tudnak egymással...”

– nyilatkozta a Ripostnak Joli néni ügyvédje, akitől azt is megtudtuk, hamarosan felveszi a kapcsolatot Péter ügyvédjével is, hogy együttes erővel próbálják meg még időben összehozni a „találkozást”, tekintettel az asszony súlyos állapotára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!