A navi lány

2019.04.27. 13:30

Pikali Gerda tíz év után újra visszatért Pandorára

Az Avatar című film főhősnőjének szinkronhangja, Pikali Gerda tíz év után újra visszatért Pandorára, ahol Rékasi Károllyal közösen kalandozott a navik buja növényzettel és különös állatokkal teli, izgalmas bolygóján.

Pikali Gerda színművésznőnek az elmúlt időszakban egy feszes próbafolyamat és egy izgalmas előadás, a fővárosi József Attila Színház Lila ákác-bemutatója nem engedett túl sok szabadidőt, ráadásul folyamatosan forgat a Super TV2 produkciójában, a Jóban Rosszban című sorozatban.

Nemrég azonban sikerült kiruccanniuk Rékasi Károllyal, hogy egy teljesen más világban töltsenek egy röpke időt, ezúttal az Avatar-kiállításon, a budapesti Andrássy Élményközpontban.

„Mintha Pandorán lettem volna, kicsit bele lehetett mászni a navik világába, és ez nagyon izgalmas”

– mesélte a népszerű színésznő, akitől nem áll távol Pandora, hiszen James Cameron korszakalkotó filmjében, az Avatarban annak idején a főhősnő, Neytiri magyar hangját kölcsönözte, amire így emlékszik vissza:

„Egy nagy válogatással kezdődött, aztán Amerikában döntöttek arról, ki legyen a hangja a főbb szereplőknek. Egy kéthetes navi nyelvtanfolyamot kellett volna elvégezni, de az idő hiányában egy gyorstalpalón, a szinkron közben sajátítottam el ezt a nyelvet”

– avat be a részletekbe a színésznő, aki a munkára úgy emlékszik, hogy komoly kihívást jelentett.

„Olyan hangokat kellett kiadnom, amelyekről nem is gondoltam volna, hogy sikerül. Az állat- és emberhang keverése nem mindennapos hangképzést kívánt”

– magyarázza Gerda, aki a pletykák szerint a Cameron-film folytatásában is szerepet kaphat.

„Én mindennap navi lány vagyok, csak nem a Pandorán, hanem a Földön. Itt is valamit létre kell hozni, valamit hagynunk kell magunk után, ami a jövőnek jó”

– mondja a színésznő, miután bejárta az Andrássy úton nagy sikerrel futó, a navik világát bemutató Avatar – Discover Pandora című kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!