ünnepi díszben a lakás

2018.12.23. 19:00

Találja ki, mivel várja a karácsonyt Zacher doktor!

A népszerű toxikológus nem akármilyen tárgyakat gyűjt.

Budapest, 2017. november 27. Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgõsségi centrumának fõorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Mûvészeti Galériában 2017. november 27-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

A függőség szakértője egy igen szokatlan, bár annál ártalmatlanabb szenvedélynek hódol: évtizedek óta gyűjti a plüssállatokat – írja a Bors.

Zacher Gábor toxikológus főorvos szinte társbérletben él a szőrös kis játékokkal: hatalmas gyűjteményéből karácsony idején az ünnephez kötődő figurák kerülnek elő, a nappaliba például tucatnyi plüssmikulás költözött be.

Nemrég egy új „családtag” is érkezett egy másfél méter magas rénszarvas „személyében”.

A doktor korábban kivételes gonddal díszítette fel a falakat és a kertet is. A cikkből kiderül, hogy Zacher már gyermekkorában elhatározta, ha egyszer saját házba költözik, magának és a szomszédoknak is örömet fog szerezni a szemet gyönyörködtető karácsonyi fénypompával.

Fotó: Bors Online

A népszerű szakértő viccesen úgy fogalmaz, hogy decemberben két olyan objektum van a földön, amelyet a világűrből is látni, az egyik a kínai nagyfal, a másik pedig a Zacherék háza. Idén ház helyett most viszont belvárosi lakásában ünnepel a főorvos, a díszítések sokasága viszont nem maradhat el. Egy kulcsfontosságú elem viszont mintha mégis hiányozna:

mivel a doktor allergiás a fenyőre, karácsonyfát sosem állít a család.

„Allergiás vagyok a fenyőre, a gyantára, de még a mikulásvirágra is” – mondta a mérgezésekkel foglalkozó szakember. „Persze fát állítottunk, csak nálunk fémből készített karácsonyfa alá kerültek az ajándékok.”

Borítókép: Zacher Gábor toxikológus 2017. november 27-én.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!