interjú

2018.11.10. 17:53

Hűvösvölgyi Ildikó és férje 44 éve szeretik egymást

A Kossuth-díjas színésznő számára jeles évfordulót tartogat a jövő év.

Budapest, 2015. március 19. Az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Hűvösvölgyi Ildikó színművésznő a Madách Színházban 2015. március 19-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Hűvösvölgyi Ildikónak három hónap alatt három bemutatója volt, illetve lesz, ezért nagyon várja az ünnepeket, mert többet lehet az unokájával. De évfordulóra is készül, jövőre lesz 45 éve, hogy férjével a legnagyobb boldogságban élnek. A Bors interjúja.

Minek örült mostanában a legjobban?

Az unokámmal töltött időnek és az Ártatlan vagyok című darabnak. Jó csapat jött össze, és az enyém egy nagyon izgalmas karakterszerep. Néha nem árt, ha a színész egy kicsit lazább feladatot kap, mert szeptember óta nem volt megállásom.

Miért szereti még?

Mert Szurdi Miklós rendezi, és tehetséges fiatalok viszik a vállukon a darabot. A főszereplő Szilvási Juditra különösen büszke vagyok, mert nálam végzett a Madách Színház Musical Stúdiójában.

Benkő Péterrel sokszor összehozta már az élet.

Péterrel nagyon sokat játszottunk együtt. Ebben a darabban a férjemet játssza, harmincévi házasság minden nyűgével létezünk, amikor már minden idegesíti az embert a másikban.

Melyik volt a legemlékezetesebb közös munkájuk?

Talán a Csínom Palkó, a filmben ő volt Csínom Jankó, aki szintén szerelmes volt belém, azaz Éduskába. És mit ad Isten, eltelt negyven év, s most férj és feleség vagyunk.

Máig rengeteg az elfoglaltsága. Játszik, a Táncművészeti Egyetemen színészmesterséget tanít. Mennyi szabadideje marad?

Sajnos kevés, mert van egy fantasztikus családom is.A kisunokám, Bence most lesz kétéves. Három hónapja költöztünk a közelükbe, csak átmegyek az út másik oldalára, és ott laknak. Nem telik el nap, hogy ne lássam.

Mi a titka ennek a családi idillnek?

Nagyon fontos, hogy a két lányomnak volt és van édesapja, édesanyja. És az is fontos, hogy az unokának legyen nagypapája és nagymamája. Óriási boldogság, hogy lett egy unokánk.

Jöhet a következő?

Az unokánkkal kiteljesedett az életünk, reméljük, lesz még több is. A kisebbik lányom, Zsófi itt van a színházban.

Ő most a karrierjére koncentrál. Nagyon jó Sally Bowles-ként Cabaret-ban, büszke vagyok rá.

A férjével nagyon régóta ismerik egymást. Ő is művész, a Kex együttesben dobolt, azt pedig kevesen tudják, hogy a festőóriás, Bernáth Aurél tanítványa volt.

Most dokumentumfilm-rendező. Amikor megismertem, már nem dobolt. A festészetet az együttes miatt hagyta abba.

Mióta tart a szerelem?

Most negyvennégy éve, hogy ismerjük és szeretjük egymást.

Hogy fér meg egymással két művész, akikről tudni lehet, nem egyszerű velük az élet, maguknak valók?

Úgy, hogy összeillenek. Van szerető családjuk, segítik egymást, és nem telepednek a másikra.

Borítókép: MTI / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!