sosem csügged el

2018.10.12. 14:45

Medveczky Ilona kockázatos műtéten esett át

A 76 éves táncművésznőre rájár a rúd. Nem elég, hogy két évvel ezelőtt egy szerencsétlen baleset következtében műteni kellett a jobb kezét, most a bal is használhatatlanná vált.

Forrás: Hot!

Az elismert művésznő életében az a legfontosabb feladat, hogy rendben tartsa a gyönyörű házát, kertjét, és ellássa a négy kutyáját. Ez a rengeteg teendő minden idejét leköti, nem röstelli a kétkezi munkát. A gondok két évvel ezelőtt kezdődtek, amikor az udvarán a síkos járdán Ilona megcsúszott, és ripityára tört a csuklója. A művésznő nem ijedt meg, pontosan tudta, mi a teendő: igyekezett nem törődni a hatalmas fájdalommal, autóba ült, és meg sem állt a kórházig. Tíz hétig gipszben volt a keze, majd egy ellenőrző röntgen után kiderült, hogy rosszul forrt össze a csontja. Ekkor kezdődött az igazi dráma. Újra el kellett törni a kezét egy műtét során, majd ismét hosszú rehabilitációs időszak vette kezdetét. Gyógytornára kellett járnia, és kissé eldeformálódott a csuklója is. Azóta is erőtlen a jobb keze, egyre nehezebb számára a házimunka, de mindig a célra koncentrál, nem a kínjaira.

Az elmúlt hónapokban azonban a bal kézfejében is észrevett egy furcsa, alattomos fájdalmat. Ilonának először a hüvelykujja kezdett hasogatni, a kellemetlen érzés pedig egyre terjedt felfelé az alkarjában. Nem tétlenkedett, azonnal felkereste az orvosát.

Nem szoktam a kórházba járni minden kis aprósággal, de jók a megérzéseim, és értek az anatómiához. Biztos voltam benne, hogy valami komolyabb problémával állok szemben. Az orvos nem kertelt, azonnal előjegyzett a műtétre – mondta a táncművésznő a Vasárnap reggelnek, aki nem akadékoskodott, alávetette magát az operációnak, holott tudta: ez azt jelenti, hogy ismét hosszú hónapokra búcsút inthet a házimunkának. – Soha nem kérek szívességet senkitől, nem akarok mások jóindulatától függeni. A csuklótörésem után, egy kézzel is mindenre képes voltam. Lassacskán, de haladtam a munkáimmal. Most viszont már mind a két kezem odavan – folytatta Ilona, aki nem csügged, bizakodva feküdt fel a műtőasztalra.

A művésznőt a Baleseti Központban operálták. Egy kis izgalom azért volt benne, hiszen egy műtét mindig kockázatokkal jár.

Altatás nélkül, helyi érzéstelenítéssel végezték a beavatkozást. Nem volt számomra nagy trauma, viszont nagyon borzalmas hangja volt, amikor az orvos próbálta kiszabadítani a betokosodott, letapadt inakat, izmokat. A műtét szerencsére jól sikerült, de hosszú hetekig nem használhatom a kezemet. Fogalmam sincs, hogy fogom ellátni a mindennapi teendőimet. De megoldom, ahogy eddig is tettem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!