egészségmegőrzés

2018.05.04. 07:00

Vincze Ottó sportra neveli a gyerekeit

Családi programként szeretnék családi beépíteni a közös biciklizéseket, erdei sétákat, hogy a fiúk ne nyűgként tekintsenek a sportra.

Budapest, 2013. április 9. Vincze Ottó labdarúgó az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában.

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Zih Zsolt

Az egykori labdarúgó a visszavonulása óta arra is figyelmet fordít, hogy gyermekeket oktasson. A mozgásra nevelné őket, ahogy ezt a két fiával, Ádámmal és Boldizsárral teszi. A focista a Body kiállítás sztárvendége volt – itt készített vele interjút a Vasárnap reggel. A gyerekek lélegzete majdnem elállt, amikor meglátták Ottót, aki egy-két jó tanáccsal is ellátta őket.

Mindenképpen csináljátok azt, ami boldoggá tesz titeket, hiszen az élet olykor keserű lesz – bölcselkedett a focista, akinek a szavait itták a dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola ötödikes sportosztályának tanulói.

Lányok, ha pedig tetszik egy fiú, akkor ne hezitáljatok: menjetek oda, és tegyétek meg az első lépést – mondta nevetve a sportember.

Nem csoda, hogy Görbicz Anita férje ilyen jól ért a gyerekek nyelvén, hiszen van egy tizenhét éves és egy háromesztendős fia – Ádám és Boldizsár –, akik mellett viszont alig jut idő arra, hogy a kedvesével együtt legyenek.

Mivel Ádám már nagyfiú, így előfordult, hogy megkértem: vigyázzon az öccsére – mesélte az egykori labdarúgó, aki a feleségével együtt fontosnak tartja, hogy minél többet sportoljanak a gyerekek.

Szeretnénk családi programként beépíteni a közös biciklizéseket, erdei sétákat, hogy Boldizsár ne nyűgként tekintsen a sportra, hanem megszokja és megszeresse. Fontos, hogy beépüljön az életébe, hiszen nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez – fejtegette a hízásellenes kampány, a Magyarok a napi testmozgásért mozgalom egyik képviselője, aki szívügyének tartja, hogy minél több embert motiváljon a sportolásra.

Rá kell venni a szülőket arra, hogy példát mutassanak a jövő generációnak. Ha nincs a fiatalok előtt egy konkrét kép, akkor más elfoglaltságot fognak választani maguknak. Két fiú édesapjaként azt szeretném, hogy nekik is teljes életük legyen – zárta a korábbi válogatott játékos, aki ma is aktívan részt vesz különböző programokon, amelyekkel a mozogni vágyó fiatalokat támogatják.

Borítókép: Vincze Ottó labdarúgó az M1 televíziós csatorna Ridikül című műsorában

Forrás: MTVA Fotó/Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!