ünnep

2019.11.26. 08:11

Valószínűleg ugyanannyiért vehetünk majd karácsonyfát, mint tavaly

Lucfenyőt 3000 forintos méterenkénti áron lehet majd kapni az árusoknál, az ezüst- és a nordmann fenyő métere pedig 5000 forint körül alakul.

Forrás: Shutterstock

Már megkezdődött a karácsonyfáknak szánt fenyők kitermelése a magyarországi erdőkben, az árak várhatóan nem változnak az előző évhez képest – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

Idén is Somogyból, Zalából és Győr-Moson-Sopron megyéből kerül a legtöbb fenyő Budapestre, de Olaszországba, Romániába és Horvátországba is jut. Az ország fenyőfáinak zömét egyetlen községben, a Nagykanizsa melletti Surdon nevelik.

Az egykor szántónak használt földterületeken 1,5-2 millió fenyő van, és ezek közül a surdi termelők évente 800 ezer fenyőt visznek a piacra – olvasható a lapban.

Surd polgármestere, Kanász János elmondta: a szezon a földlabdás fenyőfák kiemelésével már elkezdődött, a termelők pedig a napokban a nordmann fenyők vágását is megkezdik. A szintén fenyőtermeléssel foglalkozó településvezető szerint még mindig ez a típus a legkelendőbb a piacon, de új trend van kialakulóban: a mára szinte elfeledett lucfenyőt újra elkezdte felfedezni a piac.

A cikk szerint az árak várhatóan nem változnak majd a tavalyihoz képest: lucfenyőt 3000 forintos méterenkénti áron lehet majd kapni az árusoknál, az ezüst- és a nordmann fenyő métere pedig 5000 forint körül alakul. A konkrét árak ettől eltérhetnek, sokan ugyanis darabáron értékesítik a fenyőket – olvasható a lapban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!