gyermekétkeztetés

2019.10.29. 11:00

Újabb településeken indulnak konyhafejlesztések

Újabb 68 településen kezdődhetnek a gyermekétkeztetés feltételeit javító konyhafejlesztések összesen kétmilliárd forintos kormányzati támogatással – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter kiemelte: a 2015-ben indult pályázatnak köszönhetően így eddig már több mint 550 településen mintegy 14 milliárd forintból újulhatnak meg gyermekétkeztetést szolgáló konyhák és étkezőhelyiségek.

A költségvetés évről évre növekvő forrást biztosít a gyermeknevelés támogatására – mondta el Varga Mihály, kiemelve:

az ingyenes és kedvezményes étkeztetésnek köszönhetően ma már minden gyerek – akár a szünidőben is – meleg ételhez juthat.

Erre a célra jövőre több mint 82 milliárd forint áll majd rendelkezésre, amely 50 milliárd forintos növekedést jelent 2010-hez képest – tette hozzá.

Ezzel párhuzamosan

országszerte újulnak meg vagy épülnek a gyermekétkeztetéshez szükséges konyhák, étkezők és kiszolgálóhelyiségek is.

A pályázat révén az önkormányzatok kifejezetten hazai költségvetési forrásból részesülhetnek támogatásban korszerűbb, a környezetvédelmi és energetikai, valamint élelmiszerbiztonsági szempontoknak megfelelő infrastruktúra kialakításához – jelezte Varga Mihály. Emlékeztetett, az idén tavasszal közzétett felhívással akár 40 millió forintos vissza nem térítendő támogatást igényelhettek a települések.

A támogatásban részesülő önkormányzatok listája a kormany.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!