nedűk

2019.05.03. 13:52

Újabb sikert arattak a Kősziklás borok

A franciaországi rozé világbajnokság után Szlovákiában arattak sikert a dunaszentmiklósi borok.

Petrik J.

A franciaországi rozé világbajnokság után Szlovákiában arattak sikert a dunaszentmiklósi borok.

Forrás: Beküldött fotó

Néhány napja hírt adtunk arról, hogy a szentmiklósi Kősziklás pincészet pinot noir 2018-as évjáratú rozébora aranyérmet szerzett a le Mondial du Rosé-n, azaz a franciaországi rozé világbajnokságon. Béger Ákos, a borászat vezetője most arról számolhatott be, hogy Dunaszerdahelyen újabb elismerésben részesültek.

Az évente itt megrendezett Mun-Dus nemzetközi borversenyre 14 országból több mint 660 borminta érkezett, amelyet egy több mint száztagú zsűri vizsgált. Érkezett hegyleve Csehországból, Szlovákiából, Ausztriából, Szerbiából, Romániából, Moldáviából, Szlovéniából, Német-, Francia-, Horvát- és Spanyolországból, továbbá Izraelből és Portugáliából is.

A Kősziklás pincészet négy borral nevezett a viadalra, ebből három aranyérmes lett. Mind a rajnai rizling, mind a hárslevelű, valamint a furmint is 2017-es évjáratú. Közülük pedig a hárslevelű, a legmagasabb, champion minősítést kapta a száraz fehérborok kategóriájában. Emellett a „juhfark +30 gr” nedűjük ezüstérmet „szerzett”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!