hiteles információ

2019.11.19. 21:00

Tíz nap alatt járja be Amerikát György László

A Magyarországgal foglalkozó, sokszor torzító külföldi média miatt tévhitek és elfogult vélemények sora alakul ki hazánkról, ezért járja végig a vezető amerikai egyetemeket az államtitkár.

Budapest, 2019. október 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelõs államtitkára beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Országos Vállalkozói Mentorprogramjának közép-magyarországi nyitórendezvényén Budapesten, a Mercure szállóban 2019. október 1-jén. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

„A világban egyre inkább értik a magyar modellt, hogy miért van szükség stabil foglalkoztatásra és családtámogatási rendszerre” – jelentette ki az államtitkár a San Francisco State University hallgatóinak tartott könyvbemutató-előadását követő számos gratulációra hivatkozva.

„A következő 10 napban nyugatról kelet felé haladva bejárom az Egyesült Államokat, hogy a média torzítása helyett első kézből ismertessem meg a tengerentúlon a magyar gazdasági modell célját, eredményeit és azt, ahová szeretnénk eljutni a jövőben” – írta Facebookon az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára november 14-én.

Az első előadásának helyszíne a nagy múltú San Francisco State University (SFSU) volt, ahol az Apple, Google és Facebook jövőbeli munkavállalóit, a világgazdaság legbefolyásosabb jövőbeli vezetőit képzik – írja a Mandiner.

 

Az államtitkár elmondta, hogy

akik korábban kritizálták Magyarországot, azok napjainkban az egyensúly helyreállítását, az adócsökkentést, a foglalkoztatás ösztönzését hangoztatják, a magyar intézkedésekhez hasonlóan.

Szerinte Magyarország így a nemzetközi szervezetek javaslataival, a megszorításokkal szembe egy teljesen ellentétes modellt, a családok megerősítését és a munkahelyteremtést állította. Akkor ebben a modellben még a magyarokon kívül kevesen hittek, de mára mindenki elismeri, hogy működik – hangsúlyozta előadásában.

A Mandiner cikke itt olvasható.

Borítókép: György László államtitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!