ösztöndíj

2019.11.16. 10:02

Tehetséges fiatalokat támogat a BD Hungary ösztöndíjprogramja

A tavalyi évhez hasonlóan ismét ösztöndíjátadó ünnepséget tartottak az ipari parkban, a BD gyárában. Célul tűzte ki a BD Hungary, hogy szorosabbá fűzi kapcsolatait a közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel illetve a társadalmi felelősségvállalás jegyében támogatást nyújt tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok számára.

M. K.

Forrás: Shutterstock

Fotó: GaudiLab

A BD-nél szeretnének lehetőséget teremteni a fiataloknak, hogy láthassák és megtapasztalják, milyen gyári környezetben dolgozni, ezért gyárlátogatásokat szerveznek. Az idén megkezdték a tárgyalásokat három szakközépiskolával az együttműködési lehetőségekről.

Elindult a BD ösztöndíjprogramja is, a TSZC Fellner Jakab Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájával illetve a TSZC Bánki Donát – Péch Antal Szakgimnáziumával együttműködésben. A 2019/2020-as tanévben hét fiatalnak folyósítanak ösztöndíjat, ennek mértéke havi bruttó 70 000 forint.

A támogatás feltétele a jó tanulmányi eredmény fenntartása és az iskola befejezése. Hagyományt kívánnak teremteni, a BD szándéka a program folytatása és kiterjesztése a következő években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!