támogatás

2019.06.22. 07:00

Örökbefogadtak három tatabányai intézményt a multicégek

A Kéz a kézben örökbefogadási akcióját Tatabánya évekkel ezelőtt hirdette meg. A program lehetőséget kínál arra, hogy összekapcsolja a városban lévő vállalatokat, valamint óvodákat, iskolákat, szociális intézményeket. Ennek köszönhetően az eltelt időszakban több oktatási és nevelési projekttel gazdagodott a város.

Sugár Gabi

Schmidt Csaba,

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Négy cég és öt intézmény vehetett át örökbefogadási tanúsítványt a Városházán, a Kéz a kézben program sajtótájékoztatóján. Schmidt Csaba polgármester kiemelte: az évekkel ezelőtt elindított projekt célja, hogy szoros kapcsolat alakulhasson ki a cégek és az intézmények között. Az iskolák, és óvodák által ellátott feladatok között szerepelnek olyanok is, amelyek megvalósításában nagy szerep hárulhat az örökbefogadókra is. Az intézmények pedig a közösségépítő, családi programok lebonyolításában és megszervezésében tudnak a cégek segítségére lenni.

A Recki-Beckinser „örökbefogadta„ a Tatabányai Egyesített Bölcsődék Székhely Intézményét (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

A kétoldalú kapcsolat tehát a kölcsönösségen alapul. A polgármester hozzátette: az örökbefogadási program keretében az önkormányzat segítségével a nevelési, oktatási intézményeknek nem tucatnyi támogatóval, hanem néhány nagyobb örökbefogadó céggel kell a kapcsolatot kialakítani, ápolni.

Támogatók képviselői mondták

Tolpolcsik Melinda, a Bridgestone Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: az alapítástól tartják fontosnak a társadalmi felelősségvállalást. A gimnáziumot informatikai eszközökkel és vegyi labor berendezésekkel, az Arany óvodát fejlesztőjátékokkal és udvari KRESZ-park kialakításával segítik.

Csehné Fekete Éva, a Motor-Classic Zrt. vezérigazgató helyettese kiemelte: több munkatársuk gyermeke jár a Micimackó óvodába. Játszóházat alakítanak majd ki a támogatásból. Kietla Agnieszka, a Reckitt Benckiser ügyvezető igazgatója a közösségek támogatásának fontosságáról beszélt. A székesfehérvári Harman Becker Kft. szakmai képzésekért felelős vezetője, Németh Tibor kiemelte: laptopokkal segítették a Móra óvodát.

A köszöntő után a vállalatok és az intézmények átvehették az együttműködési szándék kinyilvánítását rögzítő örökbefogadási táblákat. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. az Arany János Óvoda mellett a Bánki Donát Péch Antal Szakgimnázium és Szakközépiskolát fogadta örökbe. A Motor-Classic Zrt. a Kodály Zoltán Óvoda Micimackó Óvoda Telephelyét, a Reckitt Benckiser a Tatabányai Egyesített Bölcsődék Székhely Intézményét, valamint a Harman Becker Kft. a Benedek Elek Óvoda – Móra Ferenc Óvoda Telephelyét támogatja majd rendszeresen a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!