gazdaság

2020.03.06. 14:48

Komárom legnagyobb adózóit köszöntötték a városházán

Varga Mihály pénzügyminiszter is köszöntötte a település legnagyobb adózóit a városháza dísztermében.

Kemma.hu/MTI

Keszegh Béla, Molnárné dr. Taár Izabella, Turi Bálint, Varga Mihály, Czunyiné dr. Bertalan Judit, dr. Molnár Attila és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A március 6-án a komáromi városházán köszöntötték a Duna-parti város legnagyobb adózóit. Az eseményen részt vett Varga Mihály pénzügyminiszter, Keszegh Béla, Észak-Komárom polgármestere, Molnárné dr. Taár Izabella, a járási hivatal vezetője, Turi Bálint alpolgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, dr. Molnár Attila polgármester és dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

Keszegh Béla, Molnárné dr. Taár Izabella, Turi Bálint, Varga Mihály, Czunyiné dr. Bertalan Judit, dr. Molnár Attila és dr. Kancz Csaba (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Varga Mihály arról beszélt, Komárom-Esztergom a megyék fejlettségi rangsorában az előkelő harmadik helyet foglalja el. A megye foglalkoztatottjainak száma a 2010-es 128 ezerről 2019 végére 139 ezerre emelkedett, Komáromban pedig harmadára csökkent a munkanélküliség. Az eseményen beszámoltak az elmúlt időszakban Komáromot érintő fejlesztésekről is.

A pénzügyminiszter hozzátette, még soha nem volt Magyarország történelmében három olyan egymást követő év, amikor ilyen magas lett volna a gazdasági növekedés mértéke. Varga Mihály kitért arra is, hogy ipari teljesítményével Komárom és térsége gazdasági kulcsterület, mivel a régióban épülnek a következő generációs elektromos autókat kiszolgáló kapacitások, így a magyarországi akkumulátorgyártás jelentős részét képezheti majd az európai eladásoknak.

Dr. Molnár Attila polgármester tájékoztatója szerint 2019-ben 3,2 milliárd forint folyt be helyi adókból a város költségvetésébe. Az elmúlt hat évben mintegy 80 milliárd forintnyi beruházás érkezett Komáromba, a megye összes települése közül itt a legmagasabb az egy lakosra eső pályázati támogatások összege – ismertette a polgármester.

További részletek a 24 Óra március 7-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában