Elvégzik a karbantartásokat

2017.11.01. 08:17

Kiegyensúlyozott és biztonságos a hazai energiaszolgáltatás

A gáz- és az áramszolgáltatás is kiegyensúlyozott és biztonságos Magyarországon – mondta Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára az M1 csatornán kedden. 

Hiába mondta az ellenzék 2013-ban, a rezsicsökkentés elindulásakor, hogy a rezsicsökkentés hatására ellehetetlenül a szolgáltatás, nem tudnak fejleszteni a szolgáltatók és nem tudják majd elvégezni a megfelelő karbantartásokat – tette hozzá az államtitkár.

Aradszki András hangsúlyozta: a lakosság összes tartozása a különböző szolgáltatásoknál a 2013-as 83 milliárd forintról 46 milliárd forintra mérséklődött. 2013-ban 137 ezer fogyasztónál kellett kikapcsolni a közműszolgáltatást, idén már csak 59 ezer ilyen eset volt.

Az államtitkár kifejtette: ez pozitív irányú változás, ami biztos hátteret ad a szolgáltatóknak is, hiszen csökkennek a kintlévőségeik, ebből következően el tudják végezni a jogszabályban előírt beruházásokat, fejlesztéseket és karbantartásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!