praktikus szórakozás

2019.03.21. 18:22

Játékos teszt segíti a megtakarítást

Szórakoztató és egyben edukatív online gazdasági tesztet indított a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával azzal a céllal, hogy a játékban résztvevők magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, hatékonyan osszák be jövedelmüket, és megtakarítás esetén jól fektessenek be.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt során többek közt olyan kérdésekre kell választ adni, hogy mit jelent a Boldog Bolygó Index, a CSOK, az inkasszó vagy a pénzügyi békéltető fórum.

A három fordulóból álló Nagy Diák Pénzügyes Teszt első szakasza online zajlik, az itt legjobb eredményt elérő diákok pedig a későbbi fordulókba kapnak bejutást. A tesztet bárki kitöltheti, de a nyereményjátékban csak a 14-20 éves kor közöttiek vesznek részt. Az online teszt számítógépen és okostelefonon is kitölthető egészen május 19-ig a www.nagydiaktesztek.hu/penzugyesteszt oldalon, az ezt követő két forduló viszont már személyes jelenlétet kíván.

A középdöntőbe kerülő játékosokból mindössze a legjobb tizenkét fő jut el a végső küzdelembe, ahol az élő kvíz során bárki bebizonyíthatja, ő a legjobb. A legügyesebb pénzügyes nyereménye egy Samsung Galaxy Note 9, de a második és a harmadik helyezettek is egy-egy értékes okostelefonnal térhetnek haza. A középdöntő és döntő 2019. június 06-án lesz a Pénzügyminisztériumban. A Nagy Diák Pénzügyes Teszt vetélkedőt a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű – Alapítvány a Tudatos Pénzügyekért támogatja.

További részletek a www.due.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!