Isten jelenléte a gazdaságban

2019.04.06. 15:58

Harmadszor gyűlnek össze a keresztény vállalkozók

Immár harmadik alkalommal rendezik meg április 25-én a fővárosban az Országos Keresztény Vállalkozói Konferenciát. Idén több mint 400 résztvevőt várnak az ország legnagyobb olyan tematikus rendezvényére, amelyen a hit és a menedzsment egy színpadon kap helyet.

„Talán nem is sejted, mennyi eredményes, hitvalló keresztény vállalkozó vesz körül. Nem a te hibád: alig vannak olyan rendezvények, amelyek kifejezetten azoknak szólnak, akik egyszerre keresztények és vállalkozók is” – hangsúlyozzák a szervezők a rendezvény hiánypótló voltát honlapjukon.

Hozzáteszik, egyszerre vállalkozók és keresztények, ami azt jelenti, hogy „Isten jelen van vállalkozásaikban”, és hogy „a gazdasági tevékenység nemcsak összeegyeztethető a Szentírással, de természetesen következik is belőle”. Kifejezik reményüket, hogy hatásukra egyre több cég támogatja majd hazánkban „a keresztény üzleti lelkület elterjedését”.

Az idei előadók között lesz az árvaházairól ismert Böjte Csaba ferences szerzetes és a párkapcsolati előadásai miatt a fiatalok körében népszerű, de vállalati tréningeket is tartó katolikus pap, Pál Feri atya is.

Az üzleti oldalt képviseli többek között Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft Nyrt. alapítója és Radimeczky Géza, aki korábban több bank vezető beosztású munkatársa is volt, ma pedig az ingatlan.com portálnál dolgozik.

Baritz Sarolta Laura szerzetes-közgazdász az emberközpontú gazdaságról tart előadást, Bokros Márk pedig a pannonhalmi bencés szerzetesek 600 főt alkalmazó vállalkozásairól beszél majd.

Az előadások sorát Csókay András idegsebész indítja, aki a kreativitás lelki titkairól beszél majd, a nap házigazdája pedig Gundel Takács Gábor műsorvezető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!