szakképzés és jövő

2019.04.11. 19:56

Gyakorlatban ismerkedtek a logisztikus tanulók leendő szakmájukkal

A Trans-Sped tatai telephelyén a raktározás és a szállítmányozás érdekességeit mutatták be a a tatabányai diákoknak.

M. K.

A kamionból ismerkedtek a holttér fogalmával

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Logisztika Napja alkalmából a tatabányai Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnáziumból is érkeztek diákok a Trans-Sped Csoport tatai telephelyére április 11-én csütörtökön. Sisa Gábor tanár elmondta, hogy két logisztikus osztály tanulói jöttek el a „gyakorlati oktatásra”. Végzés után egyéves OKJ-s képzéssel megtoldva a tanulást logisztikai és szállítmányozási ügyintéző válhat belőlük.

A leendő logisztikusok gyakorlatban ismerkedtek leendő szakmájukkal (Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

A cég szolgáltatásairól tartott előadás után kvízkérdésekre válaszoltak a diákok kis ajándékokért, majd raktárlátogatás következett. Megismerkedhettek a 6000 négyzetméteres fűthető-hűthető magasraktárral illetve a másik, 3800 négyzetméteres raktárban az úgynevezett tömbös tárolási technikákkal

A legmodernebb kamionokat is bemutatták. Az életszerű példák közül a leglátványosabbak egyike az volt, amikor a kamionok holtterét mutatták be a szakemberek. Elhangzott, hogy vannak olyan vezetőfülkék, amelyeknek a holttere csaknem két méter.

A kamionból ismerkedtek a holttér fogalmával
(Fotó: Hagymási Bence / 24 Óra)

További részleteket a 24 Óra április 12-i számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!