hiányos pontok

2017.08.31. 14:38

Folytatódnak a bértárgyalások a Tescónál

Még nem született megállapodás a sztrájk-követelésekről a munkavállalói érdekképviseletek, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ), valamint a Tesco Global Áruházak Zrt. képviselői között, ezért szeptember 11-én folytatódnak a tárgyalások.

A KASZ kiemelte, hogy egyik szakszervezet sem kötött semmilyen megállapodást a munkáltatóval.

Karsai Zoltán, a KASZ Tesco-alapszervezetének elnöke a sztrájk-követelések közül példaként említette a létszámot, a béremelést, a régóta a vállalatnál dolgozó munkavállalók megbecsülését, a bértorlódás problémáját és a munkaeszközök felülvizsgálatát.

Közölték, a szakszervezetek konstruktívan kívánnak együttműködni a munkáltatóval, ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy továbbra is sztrájkhelyzet van.

A Tesco az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra mutatott rá, hogy a társaság a szerdai egyeztetésen olyan, a munkatársak érdekeit szem előtt tartó megoldás kialakítására törekedett, ami nem veszélyezteti a hosszú távon fenntartható működést.

A Tesco szerint építő jellegű tárgyalások folytak, számos ponton közeledtek az álláspontok, de vannak olyan területek, amelyek további egyeztetést igényelnek. Szeptember 11-én újra tárgyalóasztalhoz ülnek a felek, miközben a Tesco több témában is rendszeres találkozókat és közös munkacsoportok felállítását kezdeményezte – olvasható a vállalat közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!