Autóipar

2020.01.15. 13:05

Felvette az első munkatársait a magyarországi BMW

A szakértői és menedzseri munkakörök betöltésére fókuszálnak az épülő debreceni üzemben. Ezerfős létszámmal terveznek, de ez tovább bővülhet.

Már hét munkatársa van a BMW Group jövőbeni debreceni gyáregységének – közölte a BMW Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a Világgazdaság érdeklődésére. Salgó András elmondta, hogy az első pozíciókat a humán erőforrás és a humánerőforrás-marketing területén töltötték be.

A cég folyamatosan keres új kollégákat, 18 munkakört hirdetnek a debreceni egységgel összefüggésben.

A foglalkoztató hivatalosan a 2018 szeptemberében alapított BMW Manufacturing Hungary Kft., amely az Opten céginformációs rendszer szerint tavaly augusztusban jelentette be az első munkavállalóját. A már leszerződött alkalmazottak Debrecenben, valamint Münchenben töltik a képzési idejüket. A német autóipari konszern karrieroldalán debreceni foglalkoztatási helyszínnel most egyebek mellett adózási, média-, könyvviteli, folyamattervezési, toborzási és környezetvédelmi szakembereknek kínálnak főképp vezetői állásokat.

Salgó András a Világgazdaságnak úgy értékelt, hogy a toborzás és a munkatársak felvétele az előzetes terveknek megfelelően halad.

A gyárépítés első munkálatai 2020 tavaszán indulnak meg, tehát kezdetben a szakértői és a menedzseri munkakörök betöltésére fókuszálunk. Minden további új munkakör a megfelelő időben kerül majd fel a karrieroldalunkra

– fogalmazott.

Mint ismert, Debrecenben az előzetes elképzelések szerint mintegy ezer főt foglalkoztató, BMW-modelleket gyártó üzemet építenek, amely éves szinten körülbelül 150 ezer autó előállítására lesz képes.

A hajdúsági megyeszékhelyen olyan gyár működik majd, amelyet a legmodernebb, flexibilis technológiával szerelnek fel.

Ez azt jelenti, hogy egy szerelősorról belső égésű, plug-in hibrid vagy akár elektromos modellek is legördülhetnek.

Az ezerfős létszám az induláshoz szükséges, a további fejlesztési és beruházási fázisban azonban az állomány bővítésével is számolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!