változás

2019.06.18. 06:19

Egyre többen dolgoznak bankban

A fiókok száma viszont csökkent.

Forrás: Shutterstock

Sokéves mélypontra zsugorodott a hitelintézeti szektor fiókhálózata az első negyedév végére, de az alkalmazottak száma nőtt – írta a Világgazdaság kedden.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint márciusban 2007 hitelintézeti értékesítési egység működött országszerte, 15,9 százalékkal, nagyjából 380-al kevesebb, mint egy évvel korábban. Ezzel folytatódott az évek óta tartó trend: három éve még csaknem 2800, 2014 elején pedig 3200 egység volt. A fiókhálózat zsugorodását segítette az elektronikus szolgáltatások terjedése, az ügyfelek egyre kevesebb banki műveletet végeznek személyesen a fiókokban.

A banki dolgozók száma viszont nőtt, az első negyedévben az átlagos létszám meghaladta a 39,5 ezret, ami mintegy 350 fős, 0,8 százalékos bővülés az egy évvel korábbihoz képest.

A lap arra is rámutat, hogy élénk a banki álláspiac, a kilenc legnagyobb szolgáltató honlapján aktuálisan 1050 élő állásajánlat szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!