döbbenetes számok

2019.08.07. 13:18

A Vitara lendíti tovább a Suzuki három évtizedes sikerét

A Suzuki közel három évtizedes sikere töretlen Magyarországon. A magyar piacon nagy sláger a Vitara és SX4 S-CROSS modellek.

Kemma.hu

Suzuki

Forrás: Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. 27 éves fennállásának legerősebb értékesítési hónapját zárta, júliusban minden negyedik eladott autó Suzuki volt. A júliusban itthon regisztrált személyautók 21,4 százalékát tette ki a japán vállalat egyetlen európai gyáregységében, a teljes spektrumú gépjárműgyártást folytató esztergomi üzemben készült Vitara és SX4 S-CROSS.

A két modell hónapok óta felváltva vezeti a hazai eladási statisztikákat. A magyar piac harmadik legnépszerűbb Suzuki típusa, a Swift sem panaszkodhat, 338 darabot regisztráltak belőle júliusban. 2019 első hét hónapját vizsgálva a teljes gépjármű-értékesítés 17,41 százaléka a márka modelljei közül került ki.

https://public.flourish.studio/visualisation/574778/

A márka magyarországi piaci részesedése a júniusi 19,3 százalékról közel 6,5 százalékkal emelkedett mindössze egy hónap alatt.

A 2015 óta Esztergomban gyártott és tavaly ősszel megújult Vitara, amelyből már több mint félmilliót készítettek Magyarországon, 32,36 százalékos szegmensrészesedéssel vezeti a SUV városi-szabadidő kategóriát és ezzel együtt a személyautók mezőnyét is.

A modellből január 1. és július 31. között összesen 6956 darabot regisztráltak, ebből 1863 darabot csak július hónapban, ami átlagban közel másfél havi mennyiségnek felel meg. Júliusban minden harmadik, magánszemélyek részére forgalomba állított autó Suzuki volt.

A magánvásárlók körében az első hét hónapot tekintve pedig a regisztrált új személyautók 27 százaléka volt Suzuki modell. Ez azt jelenti, hogy 9748 eladott autóval a márka volt a privát vásárlók leggyakoribb választása. Flottapartnerek tekintetében is mind népszerűbb a Suzuki, a gyártó két modelljével is dobogós a rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!