siker

2020.03.06. 15:06

Tatabánya legnagyobb adózói kiváló évet is zártak

A hagyományokat folytatva a tatabányai városházán köszöntötte az önkormányzat annak a 25 cégnek a vezetőjét, képviselőt, amely a legtöbb iparűzési adót fizette 2019-ben.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Szücsné dr. Posztovics Ilona polgármester asszony üdvözölte a meghívottakat. Elmondta, hogy 30 évet töltött vállalkozók körében, több kkv-szektorhoz tartozó cég munkáját segítette. Akkor is, ma is igaz, hogy az itt működő vállalkozások által megtermelt adóforintok jelentik a város biztonságos működésének hátterét. A nemrég elfogadott költségvetéssel kapcsolatban egyrészt a beruházások sikeres befejezését, másrészt a mindennapi életet segítő felújítások jelentőségét emelte ki.

A top 25 cég képviselőjét a városházán fogadták (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Hozzátette, az adóbevételeken belül meghatározó a helyi iparűzési adó. A Tatabányán működő vállalkozások összesen 7 milliárd 263 millió forintot fizettek a költségvetésbe, ez több mint háromnegyede az adóbevételeknek. A számos, sokmilliárdos nagyberuházás mellett az olyan „apróságokra” is érdemes figyelmet fordítani, mint például a virág­ültetés. Tavaly a föld napján a BD-vel volt egy közös akció, ebben az évben kereken 25000 virágpalánta elültetését tervezik.

Dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott azt emelte ki, hogy mindennapos a munkakapcsolat a nagy adózókkal. Elhangzott, hogy a több eljárás – építési hatósági engedélyek kiadása, azonnali jogvédelem, földhivatali ügyintézés – „egyfokú” lesz. Ez a gyorsítást jelenti, ugyanakkor ügyelnek arra, hogy a szakmaiság ne csorbuljon. Közös kihívásnak nevezte a megfelelő munkaerő megtalálását, ebben is minden segítséget megadnak a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai.

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy rendkívül fontos Tatabányán a megkezdett beruházások befejezésének biztonsága. Korrekcióra szorul a szakképzési rendszer, ehhez is összefogásra van szükség a gazdaság szereplőivel. Tatabánya–Oroszlány–Tata–Komárom térségében erősödnie kell a megfelelő szolgáltatói háttérnek. Ehhez tartozik a kórház további fejlesztése, a közlekedésbiztonság, valamint a szállodai kapacitás bővítése.

A hozzászólásokat követően Tatabánya polgármestere gratulált a nagyadózóknak, emléklapot és ajándékokat adott át, majd beszélgetéssel, ismerkedéssel zárult a rendezvény.

A 25 élen járó tatabányai cég

Ábécé sorrendben a TOP 25, azaz a negyedszáz legnagyobb adózó tatabányai cég. Tőlük származik az összes adóbevétel 57 százaléka, mintegy 5,3 milliárd forint.: Aalberts Surface Treatment Kft., AGC Glass Hungary Kft., Alpla Műanyag Kft., Aptiv Connection Systems H. Kft., ASG Gépgyártó Kft., Becton Dickinson Hungary Kft., Bridgestone Tatabánya Termelő Kft., Coloplast Hungary Kft., Exedy Dynax Europe Kft., Gasztrometál Zrt., Graboplast Zrt., Grundfos Magyarország Gyártó Kft., Henkel Magyarország Kft., Lotte Advenced Materials Kft., Otto Fuchs Hungary Kft., Reckitt Benckiser Tatabánya Kft., Sanmina-SCI Magyarország Kft., Suez Water Technologies & Solutions Kft., Tatabánya Erőmű Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában