Krőzusok

2018.07.09. 08:40

A Facebook alapítója már a világ harmadik leggazdagabb embere

A Bloomberg legfrissebb listáját továbbra is Jeff Bezos, az Amazon internetes áruház alapítója vezeti, a második helyen Bill Gates, a Microsoft szoftveróriás társalapítója áll.

Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during the annual F8 summit at the San Jose McEnery Convention Center in San Jose, California on May 1, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg announced the world's largest social network will soon include a new dating feature -- while vowing to make privacy protection its top priority in the wake of the Cambridge Analytica scandal. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Josh Edelson

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója a világ harmadik leggazdagabb embere lett azután, hogy cégének az árfolyama pénteken 2,4 százalékkal erősödött a New York-i értéktőzsdén.

A Facebook árfolyama rekordszinten, 203,23 dolláron zárt, ami alapján

a 34 éves Zuckerberg vagyona 81,6 milliárd dollárt ér.

Ezzel a világ harmadik leggazdagabb embere lett Zuckerberg, 373 millió dollárral maga mögé szorítva az eddigi harmadik helyezett Warren Buffettet, a Berkshire Hathaway amerikai holdingtársaság elnök-vezérigazgatóját.

Azzal, hogy Mark Zuckerberg a világ harmadik leggazdagabb embere lett, először fordult elő, hogy a leggazdagabb három ember mindegyike a technológiai ágazatból került ki.

Borítókép: Mark Zuckerberg. Forrás: AFP / Josh Edelson

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!