Gazdaság

2017.07.03. 14:43

Kifizették a megyei gazdákat

A Komárom-Esztergom megyei gazdák 2016. évi, harminchat jogcímen benyújtott egységes támogatási kérelmeinek 99 százalékát határidőre és szakszerűen kifizették. Ezzel jócskán megkönnyítik a mezőgazdasági vállalkozók életét, segítve az agráriumban aktuális munkák finanszírozását, tudtuk meg a megyei kormányhivatal tájékoztatóján.

P. J.

Szűkebb hazánkban a 2016. támogatási évhez kapcsolódóan – az előleg és részletfizetésekkel együtt – június 28-ig 2640 ügyfélnek csaknem 7,7 milliárd forint utaltak ki.

– A kérelmekkel érintett terület nagysága hazánkban  – a korábbi évekhez hasonlóan – megközelíti 5 millió hektárt. Komárom-Esztergom megyére szűkítve ez több mint 106 ezer hektárt jelent. Az előzetes ellenőrzés keretében csaknem 500 megyei ügyfelet értesítettünk valamiféle, a benyújtott kérelmekben található problémáról. Ezen kérelmek jelentős részében a gondot a túligénylés, illetve a berajzolt parcellák átfedése jelentette. Mindenesetre az idén a gazdatársadalom magasabb támogatáshoz jut. Ősztől pedig már kezdődik a 2017-es kérelmek részlet-, illetve előlegfizetése – fogalmazott dr. Kancz Csaba kormánymegbízott.

További részletek a keddi 24 Órában.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!