Gazdaság

2017.06.14. 08:40

25 millió forinttal támogatja a lábatlani mikrotérséget a Holcim

Harminchat civil szervezet, illetve intézmény összesen 25 millió forint támogatást kapott a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány idei pályázata keretében. Az ünnepélyes eredményhirdetést a dunaalmási lovardában tartották.

F. K.

A már lebontott lábatlani cementgyár utolsó üzemeltetője, a Holcim Hungária Zrt. hét éve egy olyan alapítványt hozott létre, amelynek az célja, hogy a fenntartható fejlődés és a társadalmi felelősségvállalás elveivel összhangban, aktívan támogassa az úgynevezett cementgyári mikrotérség széles körű fejlődését. Ehhez a térséghez sorolták Bajótot, Lábatlant, Mogyorósbányát, Neszmélyt, Nyergesújfalut, Süttőt, Tátot, Tokodot és Tokodaltárót.

Jól pályáztak a mogyorósbányaiak

A befutó pályázatok közül laptop és nyomtató vásárlásához 200-200 ezer forint támogatást kapott a Süttői Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a nyergesújfalui nyugdíjasok Barátság Kör Egyesülete és a szintén nyergesi Életút Egyesület a Sérült Fiatalokért Mécses Segítőháza.

A legeredményesebben pályázók között van a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány, amely 1,7 millió forintot nyert el kültéri fitneszeszközök elhelyezésére. Ugyanekkora összeghez jutott a táti napközi otthonos óvoda mogyorósbányai tagintézménye árnyékoló tetőszerkezet kialakítására. A Mogyorósbányáért Közalapítvány 2,3 millió forintot kap járda és parkoló tervezett építéséhez szükséges szegély- és térkő vásárlásához.

Az alapító okiratnak megfelelően az alapítvány az idei év elején is pályázatot írt ki támogatás kérésére. Az ötvennégy jelentkező csoport összesen 54 millió forintot kért – az elosztható keret 25 millió volt. A díjazottakkal az alapítvány olyan szerződést kötött, amelyben szerepel például az összeg felhasználásának időpontja és a beruházás ütemterve is. Ha egy pályázó nem tesz eleget a szerződésben foglaltaknak, akkor a teljes összeget vissza kell juttatnia az alapítványnak.

Agócs István kuratóriumi elnök érdeklődésünkre elmondta, hogy az idei pályázatok is azt jelezték, hogy Lábatlanon és a város környékén sok olyan jelentős számú, aktív társadalmi csoport van, amelyek fontos szerepet töltenek be a térség életében. Megtudtuk azt is, hogy az alapítványnak a következő esztendőben is lesz lehetősége pályázat kiírására.

Hét tagja van a kuratóriumnak

Kiemelten az euroatlanti integrációt, a természeti és épített környezet értékeinek megóvását, az oktatási-nevelési tevékenység színvonalának emelését, a társadalmi szervezetek ténykedését, illetve a lakosság kulturális-hagyományőrző és szabadidős sporttevékenységét kívánja támogatni a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány. Kuratóriumának elnöke Agócs István, helyettese Török István, Lábatlan korábbi polgármestere. Kuratóriumi tag Balogh Erzsébet, a lábatlani Arany János Általános Iskola korábbi igazgatója, Margl Gézáné Süttő, Buzás Kelemen Bajót, Kriszeg Csaba Mogyorósbánya alpolgármestere, Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. korábbi kommunikációs igazgatója.

A legeredményesebben pályázók között van a Lábatlan Város Közösségi Céljaiért Alapítvány, amely 1,7 millió forintot nyert el kültéri fitneszeszközök elhelyezésére. Ugyanekkora összeghez jutott a táti napközi otthonos óvoda mogyorósbányai tagintézménye árnyékoló tetőszerkezet kialakítására. A Mogyorósbányáért Közalapítvány 2,3 millió forintot kap járda és parkoló tervezett építéséhez szükséges szegély- és térkő vásárlásához. Hét tagja van a kuratóriumnak Kiemelten az euroatlanti integrációt, a természeti és épített környezet értékeinek megóvását, az oktatási-nevelési tevékenység színvonalának emelését, a társadalmi szervezetek ténykedését, illetve a lakosság kulturális-hagyományőrző és szabadidős sporttevékenységét kívánja támogatni a Holcim a Cementgyári Mikrotérség Fejlesztéséért Alapítvány. Kuratóriumának elnöke Agócs István, helyettese Török István, Lábatlan korábbi polgármestere. Kuratóriumi tag Balogh Erzsébet, a lábatlani Arany János Általános Iskola korábbi igazgatója, Margl Gézáné Süttő, Buzás Kelemen Bajót, Kriszeg Csaba Mogyorósbánya alpolgármestere, Márta Irén, a Holcim Hungária Zrt. korábbi kommunikációs igazgatója. Összesen 25 millió forintnak örülhetett harminchat civil szervezet, illetve intézmény az idei pályázat eredményhirdetésén (Fotó: MW) -->

Címkék#Dunaalmás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!