Gazdaság

2016.09.27. 08:34

Vállalkozz digitálisan!

Már több mint 1400 vállalkozás csatlakozott a Modern Vállalkozások Programjához. Legyen Ön a következő! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 1400 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget informatikai fejlődésük előmozdításában.

(x)

A mai digitalizációs fejlődés óriási, nem egyszerű feladat lépést tartani a változásokkal. A cégvezetők szakértő segítség nélkül gyakran érzik úgy, hogy elvesznek a lehetőségek tengerében. Ez az oka annak, hogy a digitális eszközök adta lehetőségeket csak korlátozottan használják, viszont emiatt jelentős lemaradásban vannak európai uniós versenytársaikhoz képest.

Reprezentatív kutatás igazolja, hogy a magyar kkv-k csupán fele alkalmaz IT munkatársat cégen belül, a legrégebbi számítógépek életkora pedig a 12 évet is eléri. Rendszeresen megemlítik a magyar vállalatvezetők, hogy bizalmatlanok az informatikai szolgáltatásokkal szemben, mégis alig 1/3-uknak van átgondolt adatvédelmi, biztonsági szabályzata.
Az idén tavasszal indult Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! projekt ezekre a problémákra nyújt megoldást. Országosan 29 infokommunikációs tanácsadó áll rendelkezésre, akik több éves szakmai tapasztalattal felvértezve felmérik a vállalkozások digitális helyzetét, megvizsgálják informatikai felkészültségüket, majd javaslatot tesznek a cégnél megvalósítandó fejlesztésekre. Mindezt a program keretében teljesen ingyen! A vállalkozások a részvételt követően a „Digitálisan Felkészült Vállalkozás” minősítést is megkapják, amelynek birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

Angyalosi-Hermán Eszter, egy zalakarosi szálloda vezetője annak az 1400 vállalkozásnak az egyike, amelyik fontosnak tartotta csatlakozni ehhez az úttörő programhoz. Így vélekedett a programról: – Nagyon hasznos volt a kamarai tanácsadóval a személyes találkozó, olyan dolgokra világított rá, amelyekre már mi is gondoltunk, de csak toltuk magunk előtt a megvalósítását. A hamarosan érkező GINOP-3.2.2 pályázatban szeretnénk a közösen átbeszélt fejlesztéseket megvalósítani, részben támogatásból finanszírozva. Mindenképpen szeretnénk fejleszteni az online megjelenésünkön, és egy még jobban működő online értékesítő és foglaláskezelő szoftver is nagyon fontos lenne.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Major György IKT tanácsadó, [email protected], 70/281-5930
[/caption]

– A Modern Vállakozások Programja egy kedvezményes termékportfólió keretében lehetőséget biztosít a digitális eszközök, szolgáltatások és integrált rendszerek kedvezményes beszerzéséhez is. Eddig főként üzleti internetelőfizetések, valamint az egész vállalkozás működésére kiható ügyfélkapcsolati (CRM) rendszerek, vagy éppen vállalatirányítási (ERP) modulok iránt érdeklődtek a legtöbben, de a mostanában sokat emlegetett, bárhonnan elérhető felhőalapú szolgáltatásokkal kapcsolatban is informálódtak a kkv-k – mondta el Koleszár Péter, a projekt szakmai vezető-helyettese.

Ősztől folytatódik a 127 állomásból álló Információs Nap elnevezésű ingyenesen látogatható rendezvénysorozat, ahol tartalmas, gyakorlati előadások mellett az informatikai területek szakértőivel is találkozhatnak, konzultálhatnak az érdeklődők.
A rendezvénysorozat következő állomása: A Vértes Agorája, Tatabánya, Szent Borbála tér 1., 2016. 10. 06., 10 óra. A programhoz való csatlakozás lehetőségéről és az ingyenes rendezvényekről bővebb információ a www.vallalkozzdigitalisan.hu honlapon található.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!