Gazdaság

2015.10.03. 12:56

Egy falat élelmiszer se menjen kárba!

A Tesco a napokban nagyra törő célt jelentett be: egyetlen falat fogyasztásra alkalmas élelmiszer sem veszhet kárba a közép-európai üzletágában.

V.E., Élelmiszer Online

 Úgy akar segíteni a rászorulókon, hogy azt az élelmiszert, amit nem tud értékesíteni, jótékonysági szervezeteknek és közösségi csoportoknak adományozza.   A Tesco közép - európai áruházainak egy része már  most is elajándékozza élelmiszer feleslegét, de a vállalat a lehető leghamarabb  be akarja vonni összes nagyáruházát az élelmiszermentő projektbe – nyilatkozta Kevin Tindall, a Tesco közép-európai kiskereskedelmi igazgatója. Ezzel hatalmas lépést tesznek annak érdekében, hogy egyetlen falat fogyasztásra alkalmas élelmiszer se vesszen kárba a Tesconál. Mint mondta, az élelmiszer-felesleg túl nagy és komoly probléma ahhoz, hogy a Tesco egyedül próbáljon  meg birkózni vele. Ezért a helyi élelmiszerbankokkal és más szervezetekkel együttműködve, tapasztalatcserékkel, bevált gyakorlatok megosztásával olyan környezet kialakítására törekednek, amelyben a kereskedők könnyen eladományozhatják  a  feleslegessé vált, de még biztonsággal fogyasztható  élelmiszereket a jótékonysági szervezeteknek és közösségi csoportoknak.

   A Tesco  51 magyarországi áruháza élenjár a feleslegessé vált élelmiszerek adományozásában. Eddig  mintegy  450 tonna élelmiszert adtak át a magyar élelmiszer-bankoknak. Ez a mennyiség hozzávetőlegesen  egymillió-százhuszonötezer adag étel elkészítésére  elegendő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!