Gazdaság

2015.01.19. 08:26

Újabb leépítést jelentettek be a Tescónál

Pénteken házon belül közölték az áruházlánc dolgozóival, hogy megszüntetik az optikai szolgáltatást nyújtó csoportot. Összesen hat árusítóhelyről van szó – írja a Magyar Nemzet a cég alkalmazottaira hivatkozva.

mno.hu

Két fővárosi és négy vidéki hipermarketben lévő optikai üzletek dolgozóival közölte pénteken a Tesco, hogy a 13 - köztük egy nyergesújfalui és egy tatabányai - áruházbezáráson túl a cég további takarékossági lépéseket tesz. Ez a döntés két tucat alkalmazottat érint – írja a lap.

Egy áruházi bennfentestől úgy értesültek, hogy március közepétől szűnnek meg az áruházakon belül működő olyan árusítóhelyek, ahol egyebek melllett optikai és fotószolgáltatásokat rendelhetnek a vásárlók. Egy-egy ilyen egységben áruházanként átlagosan négyen dolgoztak, eszerint további két tucat embernek szűnik meg a munkahelye. Illetve a 3,6,8 órára bejelentett dolgozók is beleesnek ebbe a leépítésbe.

A lap úgy tudja, hogy a  négy és fél éve indított üzletág soha nem volt nyereséges, mert az áruház irányítói nem voltak járatosak az optikai piacon, és a rossz üzleti tervezés sem segített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!