Gazdaság

2015.01.14. 17:25

A Tesco után a Spar is bezárhat 9-12 boltot

A Spar is bezárhat egy tucatnyi üzletet a kormány kereskedelemellenes lépéseinek hatására, értesült a céghez közeli forrásokból a hvg.hu. Egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy Komárom-Esztergom megyei üzletek is érintettek lehetnek-e.

kemma.hu/hvg.hu/444.hu

A Spar nem cáfolta, de nem is erősítette meg a lap értesülését, miszerint részben már ki is jelölték azt a 9-13 kevésbé jövedelmező boltot, amelyeket bezárnak.

A Spar kommunikációs vezetője, Maczelka Márk állítása szerint azonban azzal együtt sem nem téma a Sparnál sem a kampányszerű üzletbezárás, sem a csoportos leépítés, hogy ilyen hírek terjedtek el a sajtóban és elég makacsul tartják magukat. A vasárnapi zárva tartás hatásai a március elsejétől való bevezetést követően csak további pár hónap működési tapasztalatai alapján derülhetnek ki, állította.

A Portfolio.hu-nak korábban azt mondták a Sparnál, hogy jelentős megtakarítást kell elérniük a díjnövekedés miatt, ezért lelassítják a munkaerő-toborzást. Az eredményesség felülvizsgálata akár áruházak bezárásával is járhat – ennek kalkulációi most is folynak -, de elbocsátásokat jelenleg nem terveznek. A Spar szerint ez nem is lenne meglepő, hiszen 2011 és 2014 között 11 áruházat zártak be. Azt már korábban eldöntötték, hogy OMV benzinkútjaiban 30-40 új Spar Expresszt nyitnak.

A Tesco hétfőn jelentette be 13 - köztük két Komárom-Esztergom megyei - üzletének bezárását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!