Gazdaság

2012.10.07. 16:48

Ahol újjászületnek az oldtimer Mercedesek - Fotók!

Szombaton tartották a Motor Classic Kft. új üzemcsarnokának avatóünnepségét Tatabányán.

Mórocz Károly

Valószínűleg soha nem volt még egyszerre ennyi Mercedes a megyeszékhelyen. A Galla Ipari Parkban, a Bányász-körtértől nem messze tartották szombaton a veterán Mercik felújításával foglalkozó Motor Classic Kft. új üzemcsarnokának megnyitóünnepségét. A parkolókban és a csarnokokban jelenlévő prémium kategóriás német luxusautók átlagosan 30 év körüliek, a fele jóval idősebb, a másik fele csecsemő- vagy óvodáskorú. Nagy Zsolttól, a házigazda cégtulajdonostól megtudtuk, hogy az ötvenes-hatvanas években az utakat járó autókat varázsolják itt újjá, és mivel sokan a legmodernebb kocsikkal gördültek ide, így alakulhat ki a szokatlan átlagéletkor.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szombaton tartották a Motor Classic Kft. új üzemcsarnokának megnyitóünnepségét
[/caption]

– Adottak a legkorszerűbb feltételek, egyedi a háttér a veterán autók felújításához – mondta megnyitójában Nagy Zsolt. Az idén Stuttgartban díjat nyertek, de természetesen ezután sem engednek a színvonalból. A nagy álmuk, hogy a Mercedes Benz hivatalos beszállítójává váljanak.

– El vagyok varázsolva, hogy az utóbbi években mennyit fejlődött Nagy Zsolt barátom üzeme, milyen magas a technikai színvonal, valamint az itt dolgozó szakemberek tudása – mondta Frank Klein, a kecskeméti Mercedes gyár igazgatója.

Hozzátette, hogy magánemberként ismerte meg Zsoltot, mindketten az Old Timer autók szerelmesei. Örül neki, hogy Magyarországon két helyen is készülnek Mercedesek; ezután is támogatja Kecskemétről a tatabányai vállalkozást.

Dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára azt emelte ki, hogy a kormányzat kiemelten támogatta és támogatja az olyan nagy munkakultúrával rendelkező cégek letelepedését hazánkban, mint a Mercedes. Korábbi megyei közgyűlési elnökként külön öröm a számára, hogy szűkebb hazájában is készülnek Mercedesek. A mai ünnepség bizonyítéka annak, hogy a kis- és középvállalkozások is sikeresek tudnak lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!