Gazdaság

2009.05.19. 08:08

Negyven tonnát emel az autódaru

Negyven tonna teher emelésére képes az az autódaru, amelynek alvázát Tatabányán, az ASG Gépgyártó Kft.-nél gyártották le. A prototípus – hiszen arról van szó – egy németországi, de amerikai tulajdonú cég megrendelésére készült el a napokban.

K. T. J.

 Koller József, a vállalat műszaki és kereskedelmi igazgatója többek között elmondta, hogy az ipar különböző ágazatai részére már eddig is sokféle terméket állítottak elő (pl. bányagépek, fúrópajzsok, építőipari gépek), de jelenleg a válság miatt a hagyományosan gyártott termékek, részegységek rendelésállománya csökkenőben van.

Ezért is különösen fontos, hogy  ez a rendkívül igényes új termék a gyártmánypaletta bővülését jelenti, amelyből várhatóan mintegy évi 50 darabos széria készül a következő években. Örvendetes, hogy az elmúlt év az ASG eddigi legsikeresebb  éve volt, és a válság dacára az első negyedévet is eredményesen zárták. Ennél is fontosabb talán az, hogy eddig az alkalmazotti létszámot sikerült megőrizni.

Címkék#Tatabánya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!