Gazdaság

2009.05.21. 18:15

Leépít a tetőpalagyár, a gépeket konzerválják

Elbocsátja dolgozóinak hatvan százalékát a tetőpalagyár. Both Zoltán ügyvezető a visszaeső építőipari kereslettel indokolta, hogy a 127 dolgozóból 84-től megválnak július elején.

Rafael Balázs

A nyergesújfalui gyár 1903 óta folyamatosan üzemel. Tavaly tulajdonosváltás volt: a korábbi osztrák befektetőtől egy dán cég,a Cembrit vette meg, amelynek Európa több mint húsz országban van leányvállalata. Both Zoltán ügyvezető tájékoztatása szerint a piacok átmeneti csökkenése miatt a Cembrit csoport valamennyi üzemében jelentős létszámleépítés volt.

A nyergesújfalui gyárban tavaly 80 millió forintért felújították a legnagyobb gépsort, melyet most újraindítható állapotban konzerválnak. A gyár 1903 óta folyamatosan üzemel, 1948-ig az osztrák Hatschek család tulajdonában volt, ekkor államosították, majd 1996-ban újból osztrák tulajdonba került.A céget 2008-ban vásárolta meg a dán Cembrit Holding, amelynek Európa több, mint 20 országban van leányvállalata, 5 országban termelőüzeme és világszerte több, mint ezer főt foglalkoztat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!