Gazdaság

2009.01.08. 14:16

Gáz ide vagy oda, a termelés nem áll le szombaton sem

Annak ellenére, hogy január 10-e helyett a kormány ajánlása szerint március 28-án lenne célszerű ledolgozni a január 2-i munkanapot a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft-nél úgy döntöttek, hogy szombaton megszervezik a műszakokat. Nem ők az egyetlenek.

kemma.hu

Szmrtyka Viktória, a Güntner Kft. HR-vezetőjétől megtudtuk, hogy azért határoztak így, mert a határidők betartása miatt időben kell teljesíteniük. Mivel  munkanapot terveztek e hét szombatjára, érdekeik szemelőtt tartásával nem változtatnak eredeti elképzeléseiken, hiszen kárt okozna nekik, ha ez a nap termelés nélkül telne el. Természetesen náluk március 28-a szabadnap lesz.

A Suzuki autógyár mellett az esztergomi Summit D&V is leállította termelését gázhiány miatt. Ugyanakkor a gépjármű gyújtótekercseket és házi elektronikai részegységeket gyártó esztergomi Diamond Electric Kft. és a dorogi SANYO Hungary Kft. olyan technológiát használ, amely nem igényel sok gázt, ezért a cégnél a munka zavartalanul folyik.
A szállítószalagok és meghajtószíjak gyártásával foglalkozó Habasit Hungaria Kft-nél gázt csak fűtésre és a meleg víz biztosítására használnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!