2011.02.25. 00:00
Sárgarépát sárgarépával – mediterrán és indiai hangulatban
Számos közép-európai népszerű zöldségételben kerül felhasználásra. Frissen is jó ropogtatni, de az előételtől a desszertig akár minden fogásban szerepelhet.
Tavasszal, télen, ősszel, nyáron
A zsenge sárgarépa frissessége késő tavasszal a legüdítőbb, télen azonban, mikor olyan kevés friss vitaminforrás kínálkozik, szinte életmentő a magas vitamin- (100 g sárgarépa kicsivel több, mint 8 ηg bétakarotint, vagyis A-provitamint tartalmaz), valamint ásványianyag-tartalmának hála. Mivel az A-vitamin zsírban oldódik, mindenképp célszerű akár a nyers, akár a feldolgozott sárgarépához olajat vagy egyéb zsiradékot fogyasztani.
[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Rendkívül sokoldalúan felhasználható
[/caption]
Sárgarépás fogások
A reszelt, nyers sárgarépának is megvan a maga helye a mindennapokban: salátákban vagy épp betegség utáni lábadozás során némi almával vegyítve is valóságos csodaszer! Kis fantáziával azonban sok finomság alapja lehet: néhány egyszerű összetevővel elegyítve különleges előételek vagy épp uzsonnára, vacsorára kitűnő téli, jótékony fogások kerülhetnek az asztalra – sárgarépából.
Nagyszerű receptek, rengeteg egészséges sárgarépa cikkünkben >>>
Bazsalikomos-petrezselymes pesto Hablliliomtól >>>
Sárgarépás receptek a Mindmegettén >>>