Gasztronómia

2011.02.25. 00:00

Sárgarépát sárgarépával – mediterrán és indiai hangulatban

Számos közép-európai népszerű zöldségételben kerül felhasználásra. Frissen is jó ropogtatni, de az előételtől a desszertig akár minden fogásban szerepelhet.

Mindmegette.hu

Tavasszal, télen, ősszel, nyáron

A zsenge sárgarépa frissessége késő tavasszal a legüdítőbb, télen azonban, mikor olyan kevés friss vitaminforrás kínálkozik, szinte életmentő a magas vitamin- (100 g sárgarépa kicsivel több, mint 8 ηg bétakarotint, vagyis A-provitamint tartalmaz), valamint ásványianyag-tartalmának hála. Mivel az A-vitamin zsírban oldódik, mindenképp célszerű akár a nyers, akár a feldolgozott sárgarépához olajat vagy egyéb zsiradékot fogyasztani.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Rendkívül sokoldalúan felhasználható
[/caption]

Sárgarépás fogások

A reszelt, nyers sárgarépának is megvan a maga helye a mindennapokban: salátákban vagy épp betegség utáni lábadozás során némi almával vegyítve is valóságos csodaszer! Kis fantáziával azonban sok finomság alapja lehet: néhány egyszerű összetevővel elegyítve különleges előételek vagy épp uzsonnára, vacsorára kitűnő téli, jótékony fogások kerülhetnek az asztalra – sárgarépából.

Nagyszerű receptek, rengeteg egészséges sárgarépa cikkünkben >>>

Bazsalikomos-petrezselymes pesto Hablliliomtól >>>
   
Sárgarépás receptek a Mindmegettén >>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!