2011.02.24. 00:00
Jól megrakott krumpli
Nemrég kaptam egy szimpatikus receptet, melynek nyomán összeraktam saját, külön bejáratú rakott krumplinkat. Múlt héten kétszer is ez volt a főétel, úgyhogy szívesem osztom meg (mármint a receptjét). :)
Kolbász, tojás, hagyma
Igazán nagyméretű tűzálló tálunk korábban se volt, ezért anyám egy e célra rendszeresített, zománcos Bonyhádiba pakolta a rakott krumplit alkotó rétegeket. Első két alkalommal én is így sütöttem, a hagyományainkhoz híven kolbász- és tojáskarikákkal, ám becsempészve egy-egy sor hagymakarikát. Nagy sikerem volt vele, aminek az értékéből azért elég sokat levon, hogy vért izzadtam, mire úgy-ahogy megpucoltam és feldamiloztam a főtt tojásokat. :) Először a héja nem akart lejönni, szeleteléskor meg darabokra hullt a sárgája. Az sem tetszett a tojásokban, hogy a fehérjéjük bizony megégett egy kicsit a süléskor.
[caption id="" align="aligncenter" width="599"] Pistuc rakott krumplija
[/caption]
És most tojás nélkül
A pirruszi siker (már ha van ilyen) után hosszabb mosolyszünet következett, aztán sógornőm tepsiben sült rakott krumplija ihletet adott a további próbálkozáshoz, míg végül megszületett a saját verzió. A tojást azonban kihagytam belőle – vesződjék a tyúk vele! –, anélkül is van benne épp elég fehérje. Nos, megkóstolják?