2011.01.31. 00:00
Forralt boros szelet
A tél egyik nagy kedvence a forralt bor. Síelések, téli kirándulások, disznótorok elmaradhatatlan kelléke, de akár süteményeket is készíthetünk a segítségével.
Mivel ízesítsük?
A forralt bor vörösbor alapú ital, amely cukorral, fűszerekkel és aromákkal készül; hagyományosan télen fogyasztjuk, akár a puncsot vagy a grogot. A forralt bor készítésének számtalan receptje ismert, házról házra változik. Ízesíthető fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával, vagy narancshéjjal, teával keverve, vagy akár törköllyel, konyakkal felerősítve.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Forralt boros szelet
[/caption]
Forró vagy forralt
Készülhet persze fehérborból vagy rozéból is a klasszikus vörösboros megoldás mellett. Van egy barátom, aki a szegedi karácsonyi vásáron több mint 6 féle ízesítésű forralt bort kínál… Készít fahéjas almával, fehér- és vörösbodzával, meggyel megbolondított italokat. Persze ő csak forró bornak hívja, és rendre kijavítja a vásárlókat: lehet, hogy máshol forralt bort mérnek ő viszont esküszik rá, hogy tilos felforralni a bort, az is elég, ha felmelegítjük. Így az alkoholtartalom megmarad!