2010.10.10. 20:39
Gofri sósan, jó ropogósan
A gofrira általában mindenki édes, strandos, tejszínhabos nyalánkságra gondol. Nagyon sokáig én is. Bizonyos ételeknél az ember el sem tudja képzelni, hogy működhetnek a megszokottól abszolút eltérő és nem várt módon.
Furcsa párok
Jó pár évvel ezelőtt egy rokfortos körte még furcsaság számba ment, szimplán pár évvel ezelőtt még nagyra nyíltak a szemek, amikor a brownie-hoz egy találékony szakács frissen reszelt parmezánt tálalt. Ma már a gasztronóm felületeket gyakran használók közül viszonylag kevesen lepődnek meg, ha a marhasteakhez csokoládét szolgálnak fel, vagy a szarvasraguba friss áfonyát tesznek tálalás előtt, netán a tortillába tekert libamájpástétomhoz narancsos répalekvár a mártogatós. A nyitottság adott, és fejlődünk.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Paradicsomszalszával tálaljuk a sós gofrit
[/caption]
Anno még kétkedve fogadták a pár éve az évszázad szakácsának kikiáltott Eckart Witzigmann azóta elhíresült mondását, hogy ”minden megy mindennel”. Az ízeket jól kombinálva elsőre furcsának tűnő külön világokat egy villára tenni, na, ez a gasztroművészet.
Ezen gondolatoktól vezérelve egy igen egyszerű és kezdésnek nem rossz, ebbe a kategóriába beillő étel kívánkozik ide.
Gofrireceptek a Mindmegettén >>>