2010.10.04. 00:00
A krumplipüré második élete
Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.
A krumplipüré csakis forrón, frissen jó, azon melegében, ahogy a gőzölgő krumplikockákat összetörjük vajjal és tejjel. Mire kihűl, a krumpli magába szívja a nedvességet, összeáll egy undok tömbbé, és már nem segít neki semmi. Pedig előfordulhat, hogy marad belőle, de másnap már senki nem kéri.
[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Isteni finom a pásztorpite, érdemes kipróbálni
[/caption]
Ha marad főtt krumpli…
… az nem olyan nagy baj, mert készülhet belőle jó kis pogácsa, lángos, bármilyen krumplis tészta: nudli, barackos vagy szilvásgombóc, esetleg hagymás krumpli, de akár egy pörköltalappal krumplistészta, alias grenadírmars is. Nem autentikus, de szükség esetén működhet. És a krumplis kenyérről se feledkezzünk el…
Ha marad krumplipüré…
… akkor is van megoldás. A krokett adja magát, de formázhatunk a krokett tésztájából kis lepénykéket is, és akkor már elég hozzá egy saláta és egy kis szósz, nem kívánkozik mellé feltétlenül húsos ragu.
Mit készítsünk még maradék krumplipüréből? Érdemes elolvasni cikkünkben >>>
Gazdaságosan, finomat krumpliból >>>
Receptek krumplival és burgonyával >>>