Hírek

2007.04.15. 15:47

A mérgezés után jobban vannak a gyerekek

K. I.

A nagyobbik keceli gyermek túl van az életveszélyen, és testvére állapota is sokat javult a csütörtöki mérgezés óta – közölte a Szegedi Gyermekklinika vezetője. Túri Sándor elmondta: a kétéves gyermek már az ellenanyagot sem igényli, eszik, iszik és lehet vele beszélgetni. Az öthónapos csecsemő azonban még lélegeztetőgépen van, és amíg a műszerre szükség van, nem mondható ki, hogy túl van az életveszélyen.

Őt fokozatosan próbálják leszoktatni a készülékről, de ehhez legalább még két nap kell. A specifikus ellenszereket már abba lehetett hagyni, most az ő szervezetének kell felépíteni azt az enzimet, amely az ideg-izom kapcsolat működéséhez szükséges, mert „ez ment tönkre”. Tekintettel arra, hogy a kisebbiknek volt kétszer újraélesztése, még bizonytalan, hogy lesz-e maradandó károsodása; a körülményekhez képest nagyon jól kommunikál, de biztosat csak pár hónap múlva lehet látni.

A két gyermek – feltehetően játékból – parazitaölő szert ivott egy ampullából; a méreg súlyos légzési zavarokat okozott, ezért mentőhelikopterrel kellett őket kórházba szállítani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!