Friss hírek

2006.03.01. 15:18

Meglógtak a papa repülőjével

A kaliforniai sivatagban landolt az a repülőgép, melyet két tizennégy éves amerikai fiú lopott ki az egyik repülőtér hangárjából. A kényszerleszállás szerencsésen végződött, de a fiúknak felelniük kell veszélyes csínytevésükért.

BAMA

A két kiskamasz állítólag a szülőkkel való nézeteltérésük miatt lógott meg egyikük apjának a gépével a kaliforniai Big Bear Lake-ből, számolt be az esetről a BBC. Az egymotoros kis géppel Mexikóba szerettek volna átlógni, de egy idő után megijedtek, mert azt hitték, hogy hamarosan kifogy az üzemanyag. Ezért kényszerleszállást hajtottak végre a Joshua Tree Nemzeti Park sivatagos területén. Az ott dolgozó munkások vették észre őket, és értesítették a rendőrséget. A hatóság egyébként már körözte őket, mert amikor a fiúk felszálltak, két profi pilóta észrevette a furcsa manőverezésüket, és jelentette, hogy valószínűleg illetéktelenek indultak el az egymotoros géppel. A kaland a csodával határos módon szerencsésen végződött, sem a gyerekeknek, sem a repülőnek nem lett baja, de a rendőrség eljárást indít ellenük. A gépet vezető fiú egyébként úgy tanult meg repülőt vezetni, hogy gyakran utazott apjával, és megfigyelte, milyen műveleteket végez a pilótafülkében.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!