Friss hírek

2006.03.03. 06:59

2600-an szavaznak külföldön

A jelentkezési határidő felénél már többen kérték felvételüket a külképviseleti választási névjegyzékbe, mint az eddigi két alkalommal, amikor magyar állampolgárok külföldön szavazhattak - közölte Rytkó Emília csütörtökön az Országos Választási Bizottság (OVB) ülését követően.

BAMA

Az Országos Választási Iroda (OVI) vezetője elmondta, hogy március 17-ig tart a jelentkezési határidő, s eddig 2.600 kérelem érkezett magyar állampolgároktól, hogy külföldön szavazhassanak. Korábban két alkalommal lehetett a külképviseleteken szavazni: a 2004. május 14-i európai uniós parlamenti választáson 2.484-en, a 2004. december 5-i, a kettős állampolgársággal, valamint a kórház-privatizációval kapcsolatos népszavazáson pedig 1.995-en kérték, hogy vegyék fel nevüket a külképviseleti szavazójegyzékbe.

Szigeti Péter, az OVB elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a csütörtök esti ülésen arról döntöttek, hogy a későbbiekben dolgoznak ki állásfoglalást a kampánycsend értelmezéséről.

Szigetvári Viktor, az MSZP kampányigazgatója, valamint a Pesti Est Kft. állásfoglalás kérése azzal volt kapcsolatos, hogy a sajtótermékek előállítása elválik a megjelenéstől és a terjesztéstől, ami időbeli problémát okozhat kampánycsend esetén. Az OVB legközelebb vasárnap ülésezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!