Friss hírek

2006.01.23. 08:45

Schmitt szerint nem alaptalan a járulékcsökkentési terv

Schmitt Pál szerint megvan a közgazdasági alapja annak, hogy a tíz százalékpontos tb-járulékcsökkentés megteremti az alapot ahhoz, hogy a következő négy év alatt be lehessen vezetni a 14. havi nyugdíjat - ezt a Fidesz alelnöke vasárnap mondta, amikor bemutatta a főváros 32 fideszes országgyűlési képviselő-jelöltjét.

BAMA

A politikus a rendezvényen úgy fogalmazott: "Én is úgy gondolom, hogy a 14. havi nyugdíj igenis megteremhető, ha a járulékokat elvesszük, akkor igenis több munkahely teremtődik, több bevétel keletkezik az ország számára(...). Biztosíthatom Önöket, hogy megalapozott közgazdasági számításokon alapul az a kijelentésünk, hogy megteremtjük" a 14. havi nyugdíj alapját.

"Budapest is változásért kiált" - fogalmazott a Fidesz alelnöke. "Ezt nem én mondom, nem a Fidesz vezetősége mondja, nem a jelöltek mondják, hanem (...) a konzultációs sorozat mondatja velünk. Schmitt Pál szerint szinte mindenki ezen a véleményen volt, akikkel a konzultáció során kapcsolatba kerültek. Ebbe a körbe beletartoznak a fiatalok, "... akik nagyon nehezen tudnak elhelyezkedni. Azzal nincsenek kifizetve, hogy az ország egyik első vezetője azt mondja, legyetek mobilak, egy kicsit húzzatok arrébb, Nyugaton jobban lehet érvényesíteni a megszerzett szaktudást" - mondta a Fidesz alelnöke.

Hozzátette: az elégedetlenek körébe tartoznak a kis- és középvállalkozók, az idősek, a munkavállalók valamint a nagycsaládosok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!